Sertéshús mustáros szósszal

Ízletes sertéshús mustáros szószban póréhagymával és almával. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéscomb,alma ,póréhagyma,teljes zsírtartalmú mustár,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 300 183 | gramm kcal | |
brandy | 2 70 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 1 18 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín | 100 160 | milliliter kcal | |
kakukkfű | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 30 270 | milliliter kcal | |
póréhagyma | 200 92 | gramm kcal | |
sertéscomb | 600 1026 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 3 56 | evőkanál kcal | |
víz | 200 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
sertéscomb 600 gramm • alma 300 gramm • póréhagyma 200 gramm
A húst megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A póréhagymát megmossuk és kerekekre vágjuk.

2.
napraforgó olaj 30 milliliter • víz 200 milliliter
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amelyen a sertéshúst körülbelül két percig sütjük mindkét oldalán, amíg a hús ki nem fehéredik. Adjuk hozzá a póréhagymát, és öntsük fel vízzel vagy húslével. Forraljuk fel.

3.
teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál • fekete bors, őrölt • kakukkfű
A serpenyőbe tegyük hozzá a szeletelt almát és a mustárt . Sózzuk és fűszerezzük. Közepes lángon mindent együtt párolunk, amíg a hús megpuhul.

4.
főzőtejszín 100 milliliter • finomliszt 1 teáskanál • brandy 2 evőkanál
A tejszínt liszttel a húshoz keverjük és a szószt besűrítjük. Hozzáadjuk a brandyt, fokozzuk a tüzet és még egy rövid ideig főzzük.
Jó étvágyat!