RECEPTEK

Sertéshús mustáros szósszal

Sertéshús mustáros szósszal

Ízletes sertéshús mustáros szószban póréhagymával és almával. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

recept,recept fotó,sertéscomb,alma ,póréhagyma,teljes zsírtartalmú mustár,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 300gramm
brandy2evőkanál
fekete bors, őrölt-
finomliszt1teáskanál
főzőtejszín100milliliter
kakukkfű-
napraforgó olaj30milliliter
póréhagyma200gramm
sertéscomb600gramm
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál
víz200milliliter

 

Recept

1. 

sertéscomb 600 gramm  alma  300 gramm  póréhagyma 200 gramm

A húst megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Az almát meghámozzuk és szeletekre vágjuk. A póréhagymát megmossuk és kerekekre vágjuk.

2. 

napraforgó olaj 30 milliliter  víz 200 milliliter

Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, amelyen a sertéshúst körülbelül két percig sütjük mindkét oldalán, amíg a hús ki nem fehéredik. Adjuk hozzá a póréhagymát, és öntsük fel vízzel vagy húslével. Forraljuk fel.

3. 

teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál  fekete bors, őrölt  kakukkfű

A serpenyőbe tegyük hozzá a szeletelt almát és a mustárt . Sózzuk és fűszerezzük. Közepes lángon mindent együtt párolunk, amíg a hús megpuhul.

4. 

főzőtejszín 100 milliliter  finomliszt 1 teáskanál  brandy 2 evőkanál

A tejszínt liszttel a húshoz keverjük és a szószt besűrítjük. Hozzáadjuk a brandyt, fokozzuk a tüzet és még egy rövid ideig főzzük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés