Rizsfelfújt csokoládés almával
![Rizsfelfújt csokoládés almával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001070/img_hu_4x3/rizsfelfujt-csokolades-almaval_00180.jpg)
... "isteni sütemény, amely villámgyorsan elfogy!" :)
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,alma ,Édes ételek
Édes ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1.5 | kilogramm | |
csokoládés puding- por | 40 | gramm | |
darás liszt | - | ||
kakaó | 1 | evőkanál | |
kerek szemű rizs | 350 | gramm | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
kókusz reszelék | 100 | gramm | |
mazsola | 80 | gramm | |
porcukor | 175 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 150 | gramm | |
vaj | - | ||
vaníliacukor | 15 | gramm | |
víz | 100 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1.5 | liter |
Recept
1.
kerek szemű rizs 350 gramm • zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter • vaníliacukor 15 gramm
A rizst átmossuk folyóvíz alatt. Majd cukros tejben megfőzzük - szinte kásásra. A főzés közben gyakran megkavarjuk, hogy ne égjen oda. A megfőtt kását hagyjuk lehűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7966.jpg)
2.
alma 1.5 kilogramm • kristálycukor 50 gramm • kakaó 1 evőkanál
Az almákat meghámozzuk, majd vastagon lereszeljük. Rövid ideig egy lábasban cukorral és kakaó hozzáadásával főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7972.jpg)
3.
csokoládés puding- por 40 gramm • víz 100 milliliter
A pudingot elkeverjük vízben, majd hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Hagyjuk szintén lehűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7974.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7977.jpg)
6.
... a lehűlt rizskását ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7978.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7982.jpg)
8.
Egy mély és keskeny sütőlapot kivajazunk és meghintjük lisztel. A rizs felét beleöntjük és elegyenlítjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7984.jpg)
9.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7985.jpg)
10.
Az almára óvatosan ráöntjük a rizs másik felét. A felfújtat letakarjuk és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 20 percig pirítjuk a tetejét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7989.jpg)
11.
tojásfehérje 5 darab • porcukor 50 gramm • kókusz reszelék 100 gramm
A fehérjéből kemény habot készítünk. Belekeverjük a cukrot és a kókuszt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_7999.jpg)
12.
A fehérjés-kókuszos habból 12 adagot öntünk a felfújtra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_8001.jpg)
13.
15 percig sütjük. A felfújtat felszeleteljük és tálalhatjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001070/small/IMG_8006.jpg)
Jó étvágyat!