szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt csokoládés almával

    

... "isteni sütemény, amely villámgyorsan elfogy!" :)

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
alma 1.5kilogramm
csokoládés puding- por40gramm
darás liszt-
kakaó1evőkanál
kerek szemű rizs350gramm
kristálycukor50gramm
kókusz reszelék100gramm
mazsola80gramm
porcukor175gramm
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj150gramm
vaj-
vaníliacukor15gramm
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%1.5liter

1. 

kerek szemű rizs 350 gramm  zsírszegény tej 1,5% 1.5 liter  vaníliacukor 15 gramm

A rizst átmossuk folyóvíz alatt. Majd cukros tejben megfőzzük - szinte kásásra. A főzés közben gyakran megkavarjuk, hogy ne égjen oda. A megfőtt kását hagyjuk lehűlni.

2. 

alma  1.5 kilogramm  kristálycukor 50 gramm  kakaó 1 evőkanál

Az almákat meghámozzuk, majd vastagon lereszeljük. Rövid ideig egy lábasban cukorral és kakaó hozzáadásával főzzük.

3. 

csokoládés puding- por 40 gramm  víz 100 milliliter

A pudingot elkeverjük vízben, majd hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Hagyjuk szintén lehűlni.

4. 

vaj 150 gramm  porcukor 125 gramm

A vajat kikeverjük cukorral.

5. 

tojássárgája 5 darab

Hozzákeverjük a sárgáját...

6. 

... a lehűlt rizskását ...

7. 

mazsola 80 gramm

... és a mazsolát.

8. 

vaj  darás liszt

Egy mély és keskeny sütőlapot kivajazunk és meghintjük lisztel. A rizs felét beleöntjük és elegyenlítjük.

9. 

10. 

Az almára óvatosan ráöntjük a rizs másik felét. A felfújtat letakarjuk és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 20 percig pirítjuk a tetejét.

11. 

tojásfehérje 5 darab  porcukor 50 gramm  kókusz reszelék 100 gramm

A fehérjéből kemény habot készítünk. Belekeverjük a cukrot és a kókuszt.

12. 

A fehérjés-kókuszos habból 12 adagot öntünk a felfújtra.

13. 

15 percig sütjük. A felfújtat felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés