szakacsreceptek.hu

Rizsfelfújt csokoládés almával

     

... "isteni sütemény, amely villámgyorsan elfogy!" :)

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 1.5kilogramm
Csokoládés puding- por40gramm
Darás liszt
Kakaó1evőkanál
Kerek szemű rizs350gramm
Kristálycukor50gramm
Kókusz reszelék100gramm
Mazsola80gramm
Porcukor175gramm
Tojásfehérje5darab
Tojássárgája5darab
Vaj150gramm
Vaj
Vaníliacukor15gramm
Víz100milliliter
Zsírszegény tej 1,5%1.5liter

1. 

kerek szemű rizs 350 g  zsírszegény tej 1,5% 1.5 l  vaníliacukor 15 g

A rizst átmossuk folyóvíz alatt. Majd cukros tejben megfőzzük - szinte kásásra. A főzés közben gyakran megkavarjuk, hogy ne égjen oda. A megfőtt kását hagyjuk lehűlni.

2. 

alma  1.5 kg  kristálycukor 50 g  kakaó 1 EK

Az almákat meghámozzuk, majd vastagon lereszeljük. Rövid ideig egy lábasban cukorral és kakaó hozzáadásával főzzük.

3. 

csokoládés puding- por 40 g  víz 100 ml

A pudingot elkeverjük vízben, majd hozzáöntjük az almához, sűrűre főzzük. Hagyjuk szintén lehűlni.

4. 

vaj 150 g  porcukor 125 g

A vajat kikeverjük cukorral.

5. 

tojássárgája 5 db

Hozzákeverjük a sárgáját...

6. 

... a lehűlt rizskását ...

7. 

mazsola 80 g

... és a mazsolát.

8. 

vaj  darás liszt

Egy mély és keskeny sütőlapot kivajazunk és meghintjük lisztel. A rizs felét beleöntjük és elegyenlítjük.

9. 

10. 

Az almára óvatosan ráöntjük a rizs másik felét. A felfújtat letakarjuk és előmelegített sütőben 40 percig sütjük. Majd levesszük a fedőt és további 20 percig pirítjuk a tetejét.

11. 

tojásfehérje 5 db  porcukor 50 g  kókusz reszelék 100 g

A fehérjéből kemény habot készítünk. Belekeverjük a cukrot és a kókuszt.

12. 

A fehérjés-kókuszos habból 12 adagot öntünk a felfújtra.

13. 

15 percig sütjük. A felfújtat felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés