Túrós gombócok

Nagymama túrós gombócai.
recept,recept fotó,túró, lágy,rétesliszt,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›Hozzávalók
Hozzávalók
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 125 445 | gramm kcal | |
szamócás jam | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
túró, lágy | 250 298 | gramm kcal | |
vaj | 60 441 | gramm kcal |
Recept
1. A túrós tészta elkészítése.
túró, lágy 250 gramm • vaj 60 gramm • tyúk tojás 1 darab • rétesliszt 125 gramm
A túrót, vajat és a tojást habosra keverjük ki. Hozzáadjuk a lisztet.

2. Gombócok elkészítése
A túrós tésztából gombócokat készítünk, amelyeket forró vízben kifőzzünk.

3. Tálalás
vaj • porcukor • szamócás jam
Még melegen tálaljuk, vajjal leöntve és porcukorral meghintve. A tányéra tehetünk egy kis kanál eper lekvárt.

Jó étvágyat!