Túrós gombócok
Nagymama túrós gombócai.
recept,recept fotó,túró, lágy,rétesliszt,Édes ételek
Édes ételek
kategóriak
Édes ételek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
porcukor | - | ||
rétesliszt | 125 | gramm | |
szamócás jam | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, lágy | 250 | gramm | |
vaj | 60 | gramm |
Recept
1. A túrós tészta elkészítése.
túró, lágy 250 gramm • vaj 60 gramm • tyúk tojás 1 darab • rétesliszt 125 gramm
A túrót, vajat és a tojást habosra keverjük ki. Hozzáadjuk a lisztet.
2. Gombócok elkészítése
A túrós tésztából gombócokat készítünk, amelyeket forró vízben kifőzzünk.
3. Tálalás
vaj • porcukor • szamócás jam
Még melegen tálaljuk, vajjal leöntve és porcukorral meghintve. A tányéra tehetünk egy kis kanál eper lekvárt.
Jó étvágyat!