Füstölt hús zöldborsófőzelékkel párolóedényben
![Füstölt hús zöldborsófőzelékkel párolóedényben](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000287/img_hu_4x3/fustolt-hus-zoldborsofozelekkel-paroloedenyben_00180.jpg)
Egyszerűen elkészített ízletes ebéd a finom füstölt hússal.
recept,recept fotó,borsó,füstölthús ,fokhagyma,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Szezonális receptek,Gluténmentes
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús Receptek ételpárolókhoz Szezonális receptek Gluténmentes Szezon- Borsó Szezon - Fokhagyma
Recept
1. A zöldborsó és a füstölt hús párolása
borsó 1000 gramm • füstölthús 400 gramm
A pároló edény alsó edényébe belleszórjuk a fagyasztott vagy friss borsót. Az edény felső részébe behelyezzük a füstölt húst. A párolás időpontját 40 percre állítjuk. 30 percig pároljuk az egészet. A párolás idejének lejárta után a tálat a zöldborsóval kivesszük, a húst pedig tovább pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000287/small/udene-v-parnom-hrnci.jpg)
2.
zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • só • fokhagyma
A borsót egy fazékba öntjük, hozzáadunk tejet, ízlés szerint sót és préselt fokhagymát. Mindent összekeverünk. Ha ritkábbra szeretnénk a pürét, akkor megfelelő mennyiségben hozzáadhatunk főzetet, amely a pároló edény csepegtető táljában keletkezett.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000287/small/mix-hrach.jpg)
Jó étvágyat!