szakacsreceptek.hu

Füstölt hús zöldborsófőzelékkel párolóedényben

     

Egyszerűen elkészített ízletes ebéd a finom füstölt hússal.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
Borsó1000gramm
Fokhagymag
Füstölthús 400gramm
g
Zsírszegény tej 1,5%2deciliter

1. A zöldborsó és a füstölt hús párolása

borsó 1000 g  füstölthús  400 g

A pároló edény alsó edényébe belleszórjuk a fagyasztott vagy friss borsót. Az edény felső részébe behelyezzük a füstölt húst. A párolás időpontját 40 percre állítjuk. 30 percig pároljuk az egészet. A párolás idejének lejárta után a tálat a zöldborsóval kivesszük, a húst pedig tovább pároljuk.

A zöldborsó és a füstölt hús párolása

2. 

zsírszegény tej 1,5% 2 dl    fokhagyma

A borsót egy fazékba öntjük, hozzáadunk tejet, ízlés szerint sót és préselt fokhagymát. Mindent összekeverünk. Ha ritkábbra szeretnénk a pürét, akkor megfelelő mennyiségben hozzáadhatunk főzetet, amely a pároló edény csepegtető táljában keletkezett.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés