Füstölt hús zöldborsófőzelékkel párolóedényben

Egyszerűen elkészített ízletes ebéd a finom füstölt hússal.
recept,recept fotó,borsó,füstölthús ,fokhagyma,Sertéshús,Receptek ételpárolókhoz,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
borsó | 1000 760 | gramm kcal | |
fokhagyma | 0 ?? | kcal | |
füstölthús | 400 1080 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 2 96 | deciliter kcal |
Recept
1. A zöldborsó és a füstölt hús párolása
borsó 1000 gramm • füstölthús 400 gramm
A pároló edény alsó edényébe belleszórjuk a fagyasztott vagy friss borsót. Az edény felső részébe behelyezzük a füstölt húst. A párolás időpontját 40 percre állítjuk. 30 percig pároljuk az egészet. A párolás idejének lejárta után a tálat a zöldborsóval kivesszük, a húst pedig tovább pároljuk.

2.
zsírszegény tej 1,5% 2 deciliter • só • fokhagyma
A borsót egy fazékba öntjük, hozzáadunk tejet, ízlés szerint sót és préselt fokhagymát. Mindent összekeverünk. Ha ritkábbra szeretnénk a pürét, akkor megfelelő mennyiségben hozzáadhatunk főzetet, amely a pároló edény csepegtető táljában keletkezett.

Jó étvágyat!