Székely gulyás

A cseh konyha klasszikus étele, amelyet knédlivel tálalunk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,kovászos káposzta,Sertéshús,A magyar konyha receptjei
Sertéshús
A magyar konyha receptjei
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
443 g
Adag energiatartalma
426 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
| fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| finomliszt | 1 53 | evőkanál kcal | |
| főzőtejszín | 200 320 | milliliter kcal | |
| hagyma | 200 88 | gramm kcal | |
| kovászos káposzta | 1000 200 | gramm kcal | |
| köménymag, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
| napraforgó olaj | 20 180 | milliliter kcal | |
| piros paprika, őrölt | 1 16 | teáskanál kcal | |
| sertéslapocka | 500 1490 | gramm kcal | |
| só | 1 0 | teáskanál kcal | |
| víz | 300 0 | milliliter kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1. Hús elkészítése
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter • sertéslapocka 500 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon, vagy zsiradékon üvegesre pirítjuk. A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.

2.
só 1 teáskanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Amikor a hús kissé megpuhult, hozzáadjuk a fűszert és sót, megkeverjük, és vizet öntünk alá, majd 45 percig pároljuk.

3.
kovászos káposzta 1000 gramm • víz 300 milliliter
A savanyú káposztáról leöntjük a levét, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük hideg vízzel. Összekeverjük és tovább pároljuk fedő alatt 15 percig.

4. Tejes-tejfölös habarás
zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • főzőtejszín 200 milliliter • finomliszt 1 evőkanál
Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást hozzáöntjük a káposztás húshoz, jól megkeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.

Jó étvágyat!






















