szakacsreceptek.hu

Székely gulyás

A cseh konyha klasszikus étele, amelyet knédlivel tálalunk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt1evőkanál
Főzőtejszín200milliliter
Hagyma200gramm
Kovászos káposzta1000gramm
Köménymag, őrölt½teáskanál
Napraforgó olaj20milliliter
Piros paprika, őrölt1teáskanál
Sertéslapocka500gramm
1teáskanál
Víz300milliliter
Zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. Hús elkészítése

hagyma 200 g  napraforgó olaj 20 ml  sertéslapocka 500 g

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon, vagy zsiradékon üvegesre pirítjuk. A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.

Hús elkészítése

2. 

 1 TK  piros paprika, őrölt 1 TK  köménymag, őrölt ½ TK  fekete bors, őrölt ½ TK

Amikor a hús kissé megpuhult, hozzáadjuk a fűszert és sót, megkeverjük, és vizet öntünk alá, majd 45 percig pároljuk.

3. 

kovászos káposzta 1000 g  víz 300 ml

A savanyú káposztáról leöntjük a levét, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük hideg vízzel. Összekeverjük és tovább pároljuk fedő alatt 15 percig.

4. Tejes-tejfölös habarás

zsírszegény tej 1,5% 400 ml  főzőtejszín 200 ml  finomliszt 1 EK

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást hozzáöntjük a káposztás húshoz, jól megkeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.

Tejes-tejfölös habarás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés