szakacsreceptek.hu

Székely gulyás

    

A cseh konyha klasszikus étele, amelyet knédlivel tálalunk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt1evőkanál
főzőtejszín200milliliter
hagyma200gramm
kovászos káposzta1000gramm
köménymag, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj20milliliter
piros paprika, őrölt1teáskanál
sertéslapocka500gramm
1teáskanál
víz300milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

1. Hús elkészítése

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter  sertéslapocka 500 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, majd olajon, vagy zsiradékon üvegesre pirítjuk. A sertéshúst megmossuk, kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához.

Hús elkészítése

2. 

 1 teáskanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Amikor a hús kissé megpuhult, hozzáadjuk a fűszert és sót, megkeverjük, és vizet öntünk alá, majd 45 percig pároljuk.

3. 

kovászos káposzta 1000 gramm  víz 300 milliliter

A savanyú káposztáról leöntjük a levét, majd hozzáadjuk a húshoz. Felöntjük hideg vízzel. Összekeverjük és tovább pároljuk fedő alatt 15 percig.

4. Tejes-tejfölös habarás

zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  főzőtejszín 200 milliliter  finomliszt 1 evőkanál

Tejben tejfölt és lisztet keverünk el. A habarást hozzáöntjük a káposztás húshoz, jól megkeverjük, és állandó keverés mellett felforraljuk.

Tejes-tejfölös habarás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés