szakacsreceptek.hu

Pikáns szegedi gulyás

Pikáns szegedi gulyás

    

Párolt knédlivel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

 
 

1. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 50 gramm  sertéslapocka 800 gramm

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és zsíron megsütjük. A húst megmossuk kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához.

2. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  Baby pfefferoni 5 darab

Ha a hús kifehéredik, megsózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt pirospaprikát, köménymagot és hozzáadunk pfefferoni paprikát. A paprika mennyisége által állapítjuk meg a gulyás csípős ízét. Ha csak egy kicsit pikánsat szeretnénk, akkor csak két darabot adjunk hozzá. Ha nagyon csípősen, pikánsan szeretnénk elkészíteni a gulyást akkor adjunk hozzá annyi pfefferoni paprikát amennyi meg van adva a receptben. Keverjük össze...

3. 

víz ½ liter

...és azonnal öntsük fel meleg vízzel. A fazekat fedjük le fedővel és a húst főzzük puhára ( 40 percig ) .

4. 

kovászos káposzta 1 kilogramm

A káposztáról szűrjük le a levét, szükség szerint - ha hosszú szálú vágjuk kisebbekre és adjuk hozzá a húshoz. Összekeverjük és 20 percig főzzük.

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ liter  tejföl (14-18%) 300 gramm  finomliszt 60 gramm

Tejben és tejfölben lisztet habarunk.

6. 

Natur zöldséges só  savanyú káposztalé

A habarást a húshoz és a káposztához öntjük, felforraljuk. Szükség szerint sózzuk, esetleg önthettünk hozzá egy kevés káposztalevet is. A gulyás másnapra a legfinomabb amikor az ízek össze érnek.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés