Pikáns szegedi gulyás

Párolt knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,tejföl (14-18%),Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›Hozzávalók
Hozzávalók
Baby pfefferoni | 5 ?? | darab kcal | |
Natur zöldséges só | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 60 209 | gramm kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kovászos káposzta | 1 200 | kilogramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
piros paprika, őrölt | 2 32 | teáskanál kcal | |
savanyú káposztalé | 0 ?? | kcal | |
sertéslapocka | 800 2384 | gramm kcal | |
sertészsír | 50 449 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tejföl (14-18%) | 300 480 | gramm kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | ¾ 480 | liter kcal | |
víz | ½ 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • sertészsír 50 gramm • sertéslapocka 800 gramm
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és zsíron megsütjük. A húst megmossuk kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához.

2.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • Baby pfefferoni 5 darab
Ha a hús kifehéredik, megsózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt pirospaprikát, köménymagot és hozzáadunk pfefferoni paprikát. A paprika mennyisége által állapítjuk meg a gulyás csípős ízét. Ha csak egy kicsit pikánsat szeretnénk, akkor csak két darabot adjunk hozzá. Ha nagyon csípősen, pikánsan szeretnénk elkészíteni a gulyást akkor adjunk hozzá annyi pfefferoni paprikát amennyi meg van adva a receptben. Keverjük össze...

3.
víz ½ liter
...és azonnal öntsük fel meleg vízzel. A fazekat fedjük le fedővel és a húst főzzük puhára ( 40 percig ) .

4.
kovászos káposzta 1 kilogramm
A káposztáról szűrjük le a levét, szükség szerint - ha hosszú szálú vágjuk kisebbekre és adjuk hozzá a húshoz. Összekeverjük és 20 percig főzzük.

5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ liter • tejföl (14-18%) 300 gramm • finomliszt 60 gramm
Tejben és tejfölben lisztet habarunk.

6.
Natur zöldséges só • savanyú káposztalé
A habarást a húshoz és a káposztához öntjük, felforraljuk. Szükség szerint sózzuk, esetleg önthettünk hozzá egy kevés káposztalevet is. A gulyás másnapra a legfinomabb amikor az ízek össze érnek.

Jó étvágyat!