RECEPTEK

Pikáns szegedi gulyás

Pikáns szegedi gulyás

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Párolt knédlivel tálaljuk.

recept,recept fotó,sertéslapocka,tejföl (14-18%),Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Sertéshús  

Hozzávalók

Hozzávalók

Baby pfefferoni

5

??

darab

kcal

Natur zöldséges só

0

??

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

60

209

gramm

kcal

hagyma

150

66

gramm

kcal

kovászos káposzta

1

200

kilogramm

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

piros paprika, őrölt

2

32

teáskanál

kcal

savanyú káposztalé

0

??

kcal

sertéslapocka

800

2384

gramm

kcal

sertészsír

50

449

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

tejföl (14-18%)

300

480

gramm

kcal

teljes zsírtartalmú tej 3,5%

¾

480

liter

kcal

víz

½

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 50 gramm  sertéslapocka 800 gramm

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és zsíron megsütjük. A húst megmossuk kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához.

A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és zsíron...

2. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál  Baby pfefferoni 5 darab

Ha a hús kifehéredik, megsózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt pirospaprikát, köménymagot és hozzáadunk pfefferoni paprikát. A paprika mennyisége által állapítjuk meg a gulyás csípős ízét. Ha csak egy kicsit pikánsat szeretnénk, akkor csak két darabot adjunk hozzá. Ha nagyon csípősen, pikánsan szeretnénk elkészíteni a gulyást akkor adjunk hozzá annyi pfefferoni paprikát amennyi meg van adva a receptben. Keverjük össze...

Ha a hús kifehéredik, megsózzuk, borsozzuk,...

3. 

víz ½ liter

...és azonnal öntsük fel meleg vízzel. A fazekat fedjük le fedővel és a húst főzzük puhára ( 40 percig ) .

...és azonnal öntsük fel meleg vízzel. A...

4. 

kovászos káposzta 1 kilogramm

A káposztáról szűrjük le a levét, szükség szerint - ha hosszú szálú vágjuk kisebbekre és adjuk hozzá a húshoz. Összekeverjük és 20 percig főzzük.

A káposztáról szűrjük le a levét, szükség...

5. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ liter  tejföl (14-18%) 300 gramm  finomliszt 60 gramm

Tejben és tejfölben lisztet habarunk.

Tejben és tejfölben lisztet habarunk....

6. 

Natur zöldséges só  savanyú káposztalé

A habarást a húshoz és a káposztához öntjük, felforraljuk. Szükség szerint sózzuk, esetleg önthettünk hozzá egy kevés káposztalevet is. A gulyás másnapra a legfinomabb amikor az ízek össze érnek.

A habarást a húshoz és a káposztához...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés