Pikáns szegedi gulyás
Párolt knédlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,tejföl (14-18%),Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
Baby pfefferoni | 5 | darab | |
Natur zöldséges só | - | ||
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 60 | gramm | |
hagyma | 150 | gramm | |
kovászos káposzta | 1 | kilogramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
savanyú káposztalé | - | ||
sertéslapocka | 800 | gramm | |
sertészsír | 50 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 300 | gramm | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | ¾ | liter | |
víz | ½ | liter |
Recept
1.
hagyma 150 gramm • sertészsír 50 gramm • sertéslapocka 800 gramm
A hagymát megpucoljuk, felvágjuk és zsíron megsütjük. A húst megmossuk kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához.
2.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál • Baby pfefferoni 5 darab
Ha a hús kifehéredik, megsózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt pirospaprikát, köménymagot és hozzáadunk pfefferoni paprikát. A paprika mennyisége által állapítjuk meg a gulyás csípős ízét. Ha csak egy kicsit pikánsat szeretnénk, akkor csak két darabot adjunk hozzá. Ha nagyon csípősen, pikánsan szeretnénk elkészíteni a gulyást akkor adjunk hozzá annyi pfefferoni paprikát amennyi meg van adva a receptben. Keverjük össze...
3.
víz ½ liter
...és azonnal öntsük fel meleg vízzel. A fazekat fedjük le fedővel és a húst főzzük puhára ( 40 percig ) .
4.
kovászos káposzta 1 kilogramm
A káposztáról szűrjük le a levét, szükség szerint - ha hosszú szálú vágjuk kisebbekre és adjuk hozzá a húshoz. Összekeverjük és 20 percig főzzük.
5.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% ¾ liter • tejföl (14-18%) 300 gramm • finomliszt 60 gramm
Tejben és tejfölben lisztet habarunk.
6.
Natur zöldséges só • savanyú káposztalé
A habarást a húshoz és a káposztához öntjük, felforraljuk. Szükség szerint sózzuk, esetleg önthettünk hozzá egy kevés káposztalevet is. A gulyás másnapra a legfinomabb amikor az ízek össze érnek.
Jó étvágyat!