Tofu-fasírt

A népszerű töltött fasírt ízletes variációja. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,tofu, fehér,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kifli | 1 ?? | darab kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 30 264 | milliliter kcal | |
sertéslapocka | 700 2086 | gramm kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
tofu, fehér | 360 303 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
víz | 100 0 | milliliter kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 100 48 | milliliter kcal |
Recept
1.
sertéslapocka 700 gramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A húst, a hagymát és a fokhagymát húsdarálón ledaráljuk

2.
tyúk tojás 3 darab • kifli 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni és meghámozzuk. A kifliket apróra vágjuk, tejjel leöntjük, és hagyjuk megpuhulni.

3.
só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Az őrölt hozzávalókat adjuk a kiflihez, szórjunk bele sót, borsot és a köménymagot, jól keverjük össze.

4.
tofu, fehér 360 gramm • tyúk tojás 1 darab
Adjuk hozzá a tofut, morzsoljuk össze, és a tojással együtt keverjük össze az egész húskeveréket

5.
Egy nagyobb tálcára szórjuk a zsemlemorzsát, és a húskeveréket benne oválisra formázzuk. A közepére tojásokat rakunk.

6.
A hosszabbik oldalait egymáshoz nyomjuk és fasírtot formázunk, amelyet egy tálcán zsemlemorzsába forgatunk meg.

7.
olivaolaj 30 milliliter • víz 100 milliliter
A tálcáról a fasírtot egy mély tepsibe helyezzük olajjal leöntjük és felöntjük vízzel. Fedjük le a tepsit, és előmelegített sütőben süssük 180 °C-on kb 1 órán keresztül..

8.
A megsült fasírtot hagyjuk kihűlni, felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!