Tofu-fasírt
A népszerű töltött fasírt ízletes variációja. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,tofu, fehér,Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
fokhagyma | 4 | gerezd | |
hagyma | 150 | gramm | |
kifli | 1 | darab | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
sertéslapocka | 700 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
tofu, fehér | 360 | gramm | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 100 | milliliter | |
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 100 | milliliter |
Recept
1.
sertéslapocka 700 gramm • hagyma 150 gramm • fokhagyma 4 gerezd
A húst, a hagymát és a fokhagymát húsdarálón ledaráljuk
2.
tyúk tojás 3 darab • kifli 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter
A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni és meghámozzuk. A kifliket apróra vágjuk, tejjel leöntjük, és hagyjuk megpuhulni.
3.
só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
Az őrölt hozzávalókat adjuk a kiflihez, szórjunk bele sót, borsot és a köménymagot, jól keverjük össze.
4.
tofu, fehér 360 gramm • tyúk tojás 1 darab
Adjuk hozzá a tofut, morzsoljuk össze, és a tojással együtt keverjük össze az egész húskeveréket
5.
Egy nagyobb tálcára szórjuk a zsemlemorzsát, és a húskeveréket benne oválisra formázzuk. A közepére tojásokat rakunk.
6.
A hosszabbik oldalait egymáshoz nyomjuk és fasírtot formázunk, amelyet egy tálcán zsemlemorzsába forgatunk meg.
7.
olivaolaj 30 milliliter • víz 100 milliliter
A tálcáról a fasírtot egy mély tepsibe helyezzük olajjal leöntjük és felöntjük vízzel. Fedjük le a tepsit, és előmelegített sütőben süssük 180 °C-on kb 1 órán keresztül..
8.
A megsült fasírtot hagyjuk kihűlni, felvágjuk és tálaljuk.
Jó étvágyat!