szakacsreceptek.hu

Tofu-fasírt

Tofu-fasírt

    

A népszerű töltött fasírt ízletes variációja. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:  Sertéshús  

 

1. 

sertéslapocka 700 gramm  hagyma 150 gramm  fokhagyma 4 gerezd

A húst, a hagymát és a fokhagymát húsdarálón ledaráljuk

2. 

tyúk tojás 3 darab  kifli 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter

A tojásokat keményre főzzük, hagyjuk kihűlni és meghámozzuk. A kifliket apróra vágjuk, tejjel leöntjük, és hagyjuk megpuhulni.

3. 

 1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

Az őrölt hozzávalókat adjuk a kiflihez, szórjunk bele sót, borsot és a köménymagot, jól keverjük össze.

4. 

tofu, fehér 360 gramm  tyúk tojás 1 darab

Adjuk hozzá a tofut, morzsoljuk össze, és a tojással együtt keverjük össze az egész húskeveréket

5. 

zsemlemorzsa

Egy nagyobb tálcára szórjuk a zsemlemorzsát, és a húskeveréket benne oválisra formázzuk. A közepére tojásokat rakunk.

6. 

A hosszabbik oldalait egymáshoz nyomjuk és fasírtot formázunk, amelyet egy tálcán zsemlemorzsába forgatunk meg.

7. 

olivaolaj 30 milliliter  víz 100 milliliter

A tálcáról a fasírtot egy mély tepsibe helyezzük olajjal leöntjük és felöntjük vízzel. Fedjük le a tepsit, és előmelegített sütőben süssük 180 °C-on kb 1 órán keresztül..

8. 

A megsült fasírtot hagyjuk kihűlni, felvágjuk és tálaljuk.

Jó étvágyat!

fekete bors, őrölt½teáskanál
fokhagyma4gerezd
hagyma150gramm
kifli1darab
köménymag, darált½teáskanál
olivaolaj30milliliter
sertéslapocka700gramm
1.5teáskanál
tofu, fehér360gramm
tyúk tojás4darab
víz100milliliter
zsemlemorzsa-
zsírszegény tej 1,5%100milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés