Sertés medalion zöldség mártásban
Sertéshús finom sárgarépából, brokkoliból és karfiolból készült mártásban. Knédlivel vagy nokedlivel tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéslapocka,mirelit zöldség (répa, brokkoli, karfiol),Sertéshús
Sertéshús
kategóriak
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 10 | gramm | |
fokhagyma | 2 | gerezd | |
hagyma | 200 | gramm | |
mirelit zöldség (répa, brokkoli, karfiol) | 700 | gramm | |
olivaolaj | 30 | milliliter | |
sertéslapocka | 600 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 | milliliter | |
víz | 500 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • olivaolaj 30 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2.
sertéslapocka 600 gramm
A nagyobb darab sertés lapockákat megmossuk, és szeletekre vágjuk. A húst hozzáadjuk a hagymához, és addig kevergetjük, amíg egy picit megpuhul.

3.
só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • fokhagyma 2 gerezd • víz 500 milliliter
Sózzuk, fűszerezzük, préselt foghagymát és vizet adunk hozzá. Fedő alatt, időnkénti kevergetés mellett 20 percig főzzük.

4.
mirelit zöldség (répa, brokkoli, karfiol) 700 gramm
A mirelit zöldséget folyó víz alatt átmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Megkeverjük és további 20 percig fedő alatt főzzük.

5.
A főzés alatt a víz szinte elpárolog. A húst kivesszük a fazékból.

6.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • finomliszt 10 gramm • só
A zöldséghez tejet és lisztet öntünk. Az egészet jól összemixeljük, és felforraljuk. A mártást ízlésünk szerint ízesítjük.

7.
A mártásba belerakjuk a húsokat, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!