szakacsreceptek.hu

Sertés medalion zöldség mártásban

    

Sertéshús finom sárgarépából, brokkoliból és karfiolból készült mártásban. Knédlivel vagy nokedlivel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt10gramm
fokhagyma2gerezd
hagyma200gramm
mirelit zöldség (répa, brokkoli, karfiol)700gramm
olivaolaj30milliliter
sertéslapocka600gramm
1teáskanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
víz500milliliter

1. 

hagyma 200 gramm  olivaolaj 30 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

sertéslapocka 600 gramm

A nagyobb darab sertés lapockákat megmossuk, és szeletekre vágjuk. A húst hozzáadjuk a hagymához, és addig kevergetjük, amíg egy picit megpuhul.

3. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  fokhagyma 2 gerezd  víz 500 milliliter

Sózzuk, fűszerezzük, préselt foghagymát és vizet adunk hozzá. Fedő alatt, időnkénti kevergetés mellett 20 percig főzzük.

4. 

mirelit zöldség (répa, brokkoli, karfiol) 700 gramm

A mirelit zöldséget folyó víz alatt átmossuk, és hozzáadjuk a húshoz. Megkeverjük és további 20 percig fedő alatt főzzük.

5. 

A főzés alatt a víz szinte elpárolog. A húst kivesszük a fazékból.

6. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  finomliszt 10 gramm 

A zöldséghez tejet és lisztet öntünk. Az egészet jól összemixeljük, és felforraljuk. A mártást ízlésünk szerint ízesítjük.

7. 

A mártásba belerakjuk a húsokat, majd tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés