RECEPTEK

Töltött burgonya tócsni

Töltött burgonya tócsni

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Gyors, egyszerű, elronthatatlan ebéd vagy vacsora. Tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom!

recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,sertéslapocka,Sertéshús,Szezonális receptek

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya

2.5

2300

kilogramm

kcal

fekete bors, őrölt

½

9

teáskanál

kcal

finomliszt

6

313

evőkanál

kcal

fokhagyma

6

33

gerezd

kcal

fritőzolaj

0

??

kcal

hagyma

250

110

gramm

kcal

ketchup - csípős

2

35

evőkanál

kcal

kovászos káposzta

500

100

gramm

kcal

kukoricakeményítő

1

19

teáskanál

kcal

lecsó konzerv

300

135

gramm

kcal

majoránna

2

21

teáskanál

kcal

napraforgó olaj

1

135

evőkanál

kcal

sertéslapocka

300

894

gramm

kcal

szárított gomba

150

188

gramm

kcal

szójamártás

1

21

evőkanál

kcal

3

0

teáskanál

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

víz

3

0

evőkanál

kcal

zsemlemorzsa

4

224

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

150

72

milliliter

kcal

ételízesítő

0

??

kcal

 

Recept

1. 

burgonya 2.5 kilogramm  tyúk tojás 4 darab  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  fokhagyma 6 gerezd   2 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  finomliszt 6 evőkanál  zsemlemorzsa 4 evőkanál

Burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást, tejet és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, majoránna esetleg zsemlemorzsa ha túl híg lenne a massza).Alaposan keverjük össze. Ha használtunk zsemlemorzsát akkor hagyjuk a tésztát picit állni.

Burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük...

2. 

fritőzolaj

Bő, forró zsiradékba ( használhatunk klasszikus disznózsírt is) kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Egy tócsni elkészítéséhez három kanál massza kell.

Bő, forró zsiradékba ( használhatunk...

3. Töltelék savanyú káposztából

hagyma 100 gramm  kovászos káposzta 500 gramm  szárított gomba 150 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál  ételízesítő

Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a savanyú káposztát és az előre áztatott , leszűrt szárított gombát. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk a fűszersót.Az egészet puhára pároljuk kb 15- 20 percig.

Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott...

4. Húsos töltelék

hagyma 150 gramm  sertéslapocka 300 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál  szójamártás 1 evőkanál  ketchup - csípős 2 evőkanál

Szintén olajon vagy más zsiradékon apróra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük, sózzuk, hozzá adunk ketchupot és szójamártást. Felöntjük vízzel és 30 percig pároljuk. úgy hogy a víz elpárologjon de a hús ne égjen oda.

Szintén olajon vagy más zsiradékon apróra...

5. 

lecsó konzerv 300 gramm  kukoricakeményítő 1 teáskanál  víz 3 evőkanál

Majd a lecsót adjuk hozzá, felforraljuk és sűríthetjük habarással ami vízből és keményítő lisztből készül.

Majd a lecsót adjuk hozzá, felforraljuk és...

6. Tálalás

A tócsnikat egy tányérra helyezzük, minden egyesre teszünk a töltelékből és egy másik tócsnival letakarjuk. Kiváló hozzá a tartármártás is.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés