szakacsreceptek.hu

Töltött burgonya tócsni

     

Gyors, egyszerű, elronthatatlan ebéd vagy vacsora. Tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom!

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya2.5kilogramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt6evőkanál
Fokhagyma6gerezd
Fritőzolaj
Hagyma250gramm
Ketchup - csípős2evőkanál
Kovászos káposzta500gramm
Kukoricakeményítő1teáskanál
Lecsó konzerv300gramm
Majoránna2teáskanál
Napraforgó olaj1evőkanál
Sertéslapocka300gramm
Szárított gomba150gramm
Szójamártás1evőkanál
3teáskanál
Tyúk tojás4darab
Víz3evőkanál
Zsemlemorzsa4evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%150milliliter
Ételízesítő

1. 

burgonya 2.5 kg  tyúk tojás 4 db  zsírszegény tej 1,5% 150 ml  fokhagyma 6 gerezd   2 TK  majoránna 2 TK  finomliszt 6 EK  zsemlemorzsa 4 EK

Burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást, tejet és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, majoránna esetleg zsemlemorzsa ha túl híg lenne a massza).Alaposan keverjük össze. Ha használtunk zsemlemorzsát akkor hagyjuk a tésztát picit állni.

2. 

fritőzolaj

Bő, forró zsiradékba ( használhatunk klasszikus disznózsírt is) kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Egy tócsni elkészítéséhez három kanál massza kell.

3. Töltelék savanyú káposztából

hagyma 100 g  kovászos káposzta 500 g  szárított gomba 150 g  napraforgó olaj 1 EK  ételízesítő

Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a savanyú káposztát és az előre áztatott , leszűrt szárított gombát. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk a fűszersót.Az egészet puhára pároljuk kb 15- 20 percig.

Töltelék savanyú káposztából

4. Húsos töltelék

hagyma 150 g  sertéslapocka 300 g  fekete bors, őrölt ½ TK   1 TK  szójamártás 1 EK  ketchup - csípős 2 EK

Szintén olajon vagy más zsiradékon apróra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük, sózzuk, hozzá adunk ketchupot és szójamártást. Felöntjük vízzel és 30 percig pároljuk. úgy hogy a víz elpárologjon de a hús ne égjen oda.

Húsos töltelék

5. 

lecsó konzerv 300 g  kukoricakeményítő 1 TK  víz 3 EK

Majd a lecsót adjuk hozzá, felforraljuk és sűríthetjük habarással ami vízből és keményítő lisztből készül.

6. Tálalás

A tócsnikat egy tányérra helyezzük, minden egyesre teszünk a töltelékből és egy másik tócsnival letakarjuk. Kiváló hozzá a tartármártás is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés