RECEPTEK

Töltött burgonya tócsni

Töltött burgonya tócsni

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Gyors, egyszerű, elronthatatlan ebéd vagy vacsora. Tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom!

recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,sertéslapocka,Sertéshús

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya2.5kilogramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt6evőkanál
fokhagyma6gerezd
fritőzolaj -
hagyma250gramm
ketchup - csípős2evőkanál
kovászos káposzta500gramm
kukoricakeményítő1teáskanál
lecsó konzerv300gramm
majoránna2teáskanál
napraforgó olaj1evőkanál
sertéslapocka300gramm
szárított gomba150gramm
szójamártás1evőkanál
3teáskanál
tyúk tojás4darab
víz3evőkanál
zsemlemorzsa4evőkanál
zsírszegény tej 1,5%150milliliter
ételízesítő-

 

Recept

1. 

burgonya 2.5 kilogramm  tyúk tojás 4 darab  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter  fokhagyma 6 gerezd   2 teáskanál  majoránna 2 teáskanál  finomliszt 6 evőkanál  zsemlemorzsa 4 evőkanál

Burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást, tejet és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, majoránna esetleg zsemlemorzsa ha túl híg lenne a massza).Alaposan keverjük össze. Ha használtunk zsemlemorzsát akkor hagyjuk a tésztát picit állni.

Burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük...

2. 

fritőzolaj

Bő, forró zsiradékba ( használhatunk klasszikus disznózsírt is) kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Egy tócsni elkészítéséhez három kanál massza kell.

Bő, forró zsiradékba ( használhatunk...

3. Töltelék savanyú káposztából

hagyma 100 gramm  kovászos káposzta 500 gramm  szárított gomba 150 gramm  napraforgó olaj 1 evőkanál  ételízesítő

Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a savanyú káposztát és az előre áztatott , leszűrt szárított gombát. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk a fűszersót.Az egészet puhára pároljuk kb 15- 20 percig.

Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott...

4. Húsos töltelék

hagyma 150 gramm  sertéslapocka 300 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál  szójamártás 1 evőkanál  ketchup - csípős 2 evőkanál

Szintén olajon vagy más zsiradékon apróra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük, sózzuk, hozzá adunk ketchupot és szójamártást. Felöntjük vízzel és 30 percig pároljuk. úgy hogy a víz elpárologjon de a hús ne égjen oda.

Szintén olajon vagy más zsiradékon apróra...

5. 

lecsó konzerv 300 gramm  kukoricakeményítő 1 teáskanál  víz 3 evőkanál

Majd a lecsót adjuk hozzá, felforraljuk és sűríthetjük habarással ami vízből és keményítő lisztből készül.

Majd a lecsót adjuk hozzá, felforraljuk és...

6. Tálalás

A tócsnikat egy tányérra helyezzük, minden egyesre teszünk a töltelékből és egy másik tócsnival letakarjuk. Kiváló hozzá a tartármártás is.

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés