Töltött burgonya tócsni
![Töltött burgonya tócsni](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000054/img_hu_4x3/toltott-burgonya-tocsni_00180.jpg)
Gyors, egyszerű, elronthatatlan ebéd vagy vacsora. Tócsni azaz krumplilepény. Hagyományos magyar étel, és nagyon finom!
recept,recept fotó,burgonya,kovászos káposzta,sertéslapocka,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 2.5 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 6 | evőkanál | |
fokhagyma | 6 | gerezd | |
fritőzolaj | - | ||
hagyma | 250 | gramm | |
ketchup - csípős | 2 | evőkanál | |
kovászos káposzta | 500 | gramm | |
kukoricakeményítő | 1 | teáskanál | |
lecsó konzerv | 300 | gramm | |
majoránna | 2 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 1 | evőkanál | |
sertéslapocka | 300 | gramm | |
szárított gomba | 150 | gramm | |
szójamártás | 1 | evőkanál | |
só | 3 | teáskanál | |
tyúk tojás | 4 | darab | |
víz | 3 | evőkanál | |
zsemlemorzsa | 4 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter | |
ételízesítő | - |
Recept
1.
burgonya 2.5 kilogramm • tyúk tojás 4 darab • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • fokhagyma 6 gerezd • só 2 teáskanál • majoránna 2 teáskanál • finomliszt 6 evőkanál • zsemlemorzsa 4 evőkanál
Burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük és annyi liszttel sűrítve, hogy ne folyjon. Üssünk bele tojást, tejet és fűszerezzük (zúzott fokhagyma, bors, só, majoránna esetleg zsemlemorzsa ha túl híg lenne a massza).Alaposan keverjük össze. Ha használtunk zsemlemorzsát akkor hagyjuk a tésztát picit állni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000054/small/zmes-na-zemiakove-placky.jpg)
2.
Bő, forró zsiradékba ( használhatunk klasszikus disznózsírt is) kanállal halmozzunk adagokat, egy kicsit lapítsuk meg és mind két oldalát süssük szép arany sárgára. Egy tócsni elkészítéséhez három kanál massza kell.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000054/small/pecenie.jpg)
3. Töltelék savanyú káposztából
hagyma 100 gramm • kovászos káposzta 500 gramm • szárított gomba 150 gramm • napraforgó olaj 1 evőkanál • ételízesítő
Zsiradékon egy fej apró kockákra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a savanyú káposztát és az előre áztatott , leszűrt szárított gombát. Ha szükséges kevés vizet öntünk alá és hozzáadjuk a fűszersót.Az egészet puhára pároljuk kb 15- 20 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000054/small/dusime-kapustu-a-huby.jpg)
4. Húsos töltelék
hagyma 150 gramm • sertéslapocka 300 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál • szójamártás 1 evőkanál • ketchup - csípős 2 evőkanál
Szintén olajon vagy más zsiradékon apróra vágott vöröshagymát dinsztelünk, és azonnal hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. Fűszerezzük, sózzuk, hozzá adunk ketchupot és szójamártást. Felöntjük vízzel és 30 percig pároljuk. úgy hogy a víz elpárologjon de a hús ne égjen oda.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000054/large/zmes-na-zemiakove-placky.jpg)
5.
lecsó konzerv 300 gramm • kukoricakeményítő 1 teáskanál • víz 3 evőkanál
Majd a lecsót adjuk hozzá, felforraljuk és sűríthetjük habarással ami vízből és keményítő lisztből készül.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000054/small/pridame-leco.jpg)
6. Tálalás
A tócsnikat egy tányérra helyezzük, minden egyesre teszünk a töltelékből és egy másik tócsnival letakarjuk. Kiváló hozzá a tartármártás is.
Jó étvágyat!