szakacsreceptek.hu

Burgonyafelfújt hússal és babbal

Burgonyafelfújt hússal és babbal

    

Valami elég jó, bár nem tűnik annak, a hüvelyesek szerelmeseinek. Főtt céklával- vagy káposztasalátával tálaljuk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 1.5 kilogramm

A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Öntsük le a vizet, hagyjuk kihűlni a burgonyát és hámozzuk meg.

2. 

hagyma 150 gramm  sertészsír 30 gramm

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3. 

sertés darálthús ½ kilogramm   ½ teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál

Adjuk a darált húst a hagymához. Sózzuk, fűszerezzük, keverjük össze és pirítsuk meg.

4. 

bab konzerv 200 gramm  fehérbab csilliszószban 410 gramm  fehérbab paradicsomszószban 420 gramm

Tegyük a húst egy mély tálba, adjuk hozzá a bab konzervet a leve nélkül, a fehér bab konzervet csiliszószban a levével együtt és a fehér bab konzervet paradicsomszószban a mártással együtt.

5. 

Összekeverjük.

6. 

A húsos babhoz apró kockákra vágott, vagy krumpli saláta szeletelőn átnyomott burgonyát adunk.

7. 

sertészsír  zsemlemorzsa

Óvatosan, de jól összekeverjük, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett mély sütőedénybe tesszük.

8. 

főzőtejszín 300 milliliter  tyúk tojás 4 darab   1.5 teáskanál

A tejszínben elkeverjük a tojást és a sót. Öntsük rá a felfújtra, fedjük le a tepsit és süssük 40 percig.

9. 

Ezután vegyük le a fedőt és hagyjuk 15-20 percig sütni. Miután kihűlt egy kicsit szeleteljük fel adagokra, és tálalhatjuk..

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés