Burgonyafelfújt hússal és babbal

Valami elég jó, bár nem tűnik annak, a hüvelyesek szerelmeseinek. Főtt céklával- vagy káposztasalátával tálaljuk.
recept,recept fotó,bab konzerv,fehérbab csilliszószban,fehérbab paradicsomszószban,burgonya,sertés darálthús,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
bab konzerv | 200 225 | gramm kcal | |
burgonya | 1.5 1380 | kilogramm kcal | |
fehérbab csilliszószban | 410 ?? | gramm kcal | |
fehérbab paradicsomszószban | 420 ?? | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
főzőtejszín | 300 ?? | milliliter kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
sertés darálthús | ½ ?? | kilogramm kcal | |
sertészsír | 30 269 | gramm kcal | |
sertészsír | 0 ?? | kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
burgonya 1.5 kilogramm
A burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük. Öntsük le a vizet, hagyjuk kihűlni a burgonyát és hámozzuk meg.

2.
hagyma 150 gramm • sertészsír 30 gramm
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és forró zsíron megpirítjuk.

3.
sertés darálthús ½ kilogramm • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál
Adjuk a darált húst a hagymához. Sózzuk, fűszerezzük, keverjük össze és pirítsuk meg.

4.
bab konzerv 200 gramm • fehérbab csilliszószban 410 gramm • fehérbab paradicsomszószban 420 gramm
Tegyük a húst egy mély tálba, adjuk hozzá a bab konzervet a leve nélkül, a fehér bab konzervet csiliszószban a levével együtt és a fehér bab konzervet paradicsomszószban a mártással együtt.

5.
Összekeverjük.

6.
A húsos babhoz apró kockákra vágott, vagy krumpli saláta szeletelőn átnyomott burgonyát adunk.

7.
Óvatosan, de jól összekeverjük, és kivajazott, zsemlemorzsával meghintett mély sütőedénybe tesszük.

8.
főzőtejszín 300 milliliter • tyúk tojás 4 darab • só 1.5 teáskanál
A tejszínben elkeverjük a tojást és a sót. Öntsük rá a felfújtra, fedjük le a tepsit és süssük 40 percig.

9.
Ezután vegyük le a fedőt és hagyjuk 15-20 percig sütni. Miután kihűlt egy kicsit szeleteljük fel adagokra, és tálalhatjuk..

Jó étvágyat!