szakacsreceptek.hu

Sertés szelet burgonya bundában

    

Tökéletes választás a vasárnapi ebédhez :) Burgonyapürével és friss zöldségkörettel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya4darab
finomliszt4evőkanál
fokhagyma3gerezd
fritőzolaj -
majoránna2teáskanál
sertéshús- szelet4darab
2teáskanál
tyúk tojás-
zsemlemorzsa-
zsírszegény tej 1,5%1deciliter

1. A burgonyás massza elkészítése a lepényhez

burgonya 4 darab   2 teáskanál  zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter  tyúk tojás  majoránna 2 teáskanál  fokhagyma 3 gerezd  finomliszt 4 evőkanál  zsemlemorzsa

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, tejet, tojást, majoránnát, lisztet és a préselt fokhagymát. Amennyiben a tészta túl lágy, úgy 2 kanál zsemlemorzsát adunk hozzá. A tésztának sűrűbbnek kell legyen.

A burgonyás massza elkészítése a lepényhez

2. Sertés szeletek

sertéshús- szelet 4 darab  fritőzolaj

A húst szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, megmossuk és megszárítjuk. Minden szeletet lágyan megsózunk. A serpenyőben felforraljuk az olajat. Először egy adag burgonya tésztát teszünk az olajba, majd ráhelyezzük a sertésszeletet és végül betakarjuk még egy adag burgonyatésztával. A serpenyőt fedővel letakarjuk és lassan 20 percig sütjük, majd a sertés szeletet megfordítjuk és további 10-15 percig sütjük.

Sertés szeletek

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés