Sertés szelet burgonya bundában
Tökéletes választás a vasárnapi ebédhez :) Burgonyapürével és friss zöldségkörettel tálaljuk.
recept,recept fotó,burgonya,sertéshús- szelet,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 4 | darab | |
finomliszt | 4 | evőkanál | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
fritőzolaj | - | ||
majoránna | 2 | teáskanál | |
sertéshús- szelet | 4 | darab | |
só | 2 | teáskanál | |
tyúk tojás | - | ||
zsemlemorzsa | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 1 | deciliter |
Recept
1. A burgonyás massza elkészítése a lepényhez
burgonya 4 darab • só 2 teáskanál • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter • tyúk tojás • majoránna 2 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd • finomliszt 4 evőkanál • zsemlemorzsa
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a sót, tejet, tojást, majoránnát, lisztet és a préselt fokhagymát. Amennyiben a tészta túl lágy, úgy 2 kanál zsemlemorzsát adunk hozzá. A tésztának sűrűbbnek kell legyen.
2. Sertés szeletek
sertéshús- szelet 4 darab • fritőzolaj
A húst szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk, megmossuk és megszárítjuk. Minden szeletet lágyan megsózunk. A serpenyőben felforraljuk az olajat. Először egy adag burgonya tésztát teszünk az olajba, majd ráhelyezzük a sertésszeletet és végül betakarjuk még egy adag burgonyatésztával. A serpenyőt fedővel letakarjuk és lassan 20 percig sütjük, majd a sertés szeletet megfordítjuk és további 10-15 percig sütjük.
Jó étvágyat!