Sertés szelet burgonyatésztában sütve
![Sertés szelet burgonyatésztában sütve](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001143/img_hu_4x3/sertes-szelet-burgonyatesztaban-sutve_00180.jpg)
Friss zöldségsalátával vagy burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéskaraj csonttal,burgonya,fokhagyma,Sertéshús,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
sertéskaraj csonttal | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
sertéskaraj csonttal 500 gramm • só
Három szelet sertés karajt kiklopfolunk, és mindkét oldalról megsózzuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0397.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0402.jpg)
3.
burgonya 400 gramm • hagyma 100 gramm • finomliszt 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • só 1 teáskanál • majoránna 1 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd
A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük és a burgonyához adjuk. Egy kevés lisztet szórunk hozzá, hozzákeverjük a tojást, sót, tejet, majoránnát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0404.jpg)
4.
A sütő edény aljára a burgonya tészta egy részét rakjuk. Ezután rá helyezzük az első hús szeletett, megint a burgonyás tésztát, a második szelet húst, a burgonyatésztát...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0407.jpg)
5.
...és a harmadik hús szeletet amelyet szintén a burgonya tésztával takarunk be.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0411.jpg)
6.
Előmelegített sütőben 180°C sütjük 45 percig vagy akár egy órán keresztül. A kész húst még felporciózzuk kisebb szeletekre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0416.jpg)
7.
Frissen, még melegen tálaljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001143/small/IMG_0422.jpg)
Jó étvágyat!