szakacsreceptek.hu

Sertés szelet burgonyatésztában sütve

    

Friss zöldségsalátával vagy burgonyapürével tálaljuk.

Főzőcske

Adag

3

Az elkészítés ideje

1 h. 15 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya400gramm
finomliszt50gramm
fokhagyma3gerezd
hagyma100gramm
majoránna1teáskanál
napraforgó olaj2evőkanál
sertéskaraj csonttal500gramm
1teáskanál
-
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. 

sertéskaraj csonttal 500 gramm 

Három szelet sertés karajt kiklopfolunk, és mindkét oldalról megsózzuk.

2. 

napraforgó olaj 2 evőkanál

A karajokat olajon hirtelen mindkét oldalról megsütjük.

3. 

burgonya 400 gramm  hagyma 100 gramm  finomliszt 50 gramm  tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter   1 teáskanál  majoránna 1 teáskanál  fokhagyma 3 gerezd

A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük és a burgonyához adjuk. Egy kevés lisztet szórunk hozzá, hozzákeverjük a tojást, sót, tejet, majoránnát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük.

4. 

A sütő edény aljára a burgonya tészta egy részét rakjuk. Ezután rá helyezzük az első hús szeletett, megint a burgonyás tésztát, a második szelet húst, a burgonyatésztát...

5. 

...és a harmadik hús szeletet amelyet szintén a burgonya tésztával takarunk be.

6. 

Előmelegített sütőben 180°C sütjük 45 percig vagy akár egy órán keresztül. A kész húst még felporciózzuk kisebb szeletekre.

7. 

Frissen, még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés