Sertés szelet burgonyatésztában sütve

Friss zöldségsalátával vagy burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéskaraj csonttal,burgonya,fokhagyma,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
fokhagyma | 3 17 | gerezd kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
majoránna | 1 11 | teáskanál kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
sertéskaraj csonttal | 500 750 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 24 | milliliter kcal |
Recept
1.
sertéskaraj csonttal 500 gramm • só
Három szelet sertés karajt kiklopfolunk, és mindkét oldalról megsózzuk.


3.
burgonya 400 gramm • hagyma 100 gramm • finomliszt 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • só 1 teáskanál • majoránna 1 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd
A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük és a burgonyához adjuk. Egy kevés lisztet szórunk hozzá, hozzákeverjük a tojást, sót, tejet, majoránnát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük.

4.
A sütő edény aljára a burgonya tészta egy részét rakjuk. Ezután rá helyezzük az első hús szeletett, megint a burgonyás tésztát, a második szelet húst, a burgonyatésztát...

5.
...és a harmadik hús szeletet amelyet szintén a burgonya tésztával takarunk be.

6.
Előmelegített sütőben 180°C sütjük 45 percig vagy akár egy órán keresztül. A kész húst még felporciózzuk kisebb szeletekre.

7.
Frissen, még melegen tálaljuk.

Jó étvágyat!