Sertés szelet burgonyatésztában sütve
Friss zöldségsalátával vagy burgonyapürével tálaljuk.
recept,recept fotó,sertéskaraj csonttal,burgonya,fokhagyma,Sertéshús
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
fokhagyma | 3 | gerezd | |
hagyma | 100 | gramm | |
majoránna | 1 | teáskanál | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
sertéskaraj csonttal | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
zsírszegény tej 1,5% | 50 | milliliter |
Recept
1.
sertéskaraj csonttal 500 gramm • só
Három szelet sertés karajt kiklopfolunk, és mindkét oldalról megsózzuk.
3.
burgonya 400 gramm • hagyma 100 gramm • finomliszt 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter • só 1 teáskanál • majoránna 1 teáskanál • fokhagyma 3 gerezd
A burgonyát megpucoljuk és lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, lereszeljük és a burgonyához adjuk. Egy kevés lisztet szórunk hozzá, hozzákeverjük a tojást, sót, tejet, majoránnát és a préselt fokhagymát. Jól összekeverjük.
4.
A sütő edény aljára a burgonya tészta egy részét rakjuk. Ezután rá helyezzük az első hús szeletett, megint a burgonyás tésztát, a második szelet húst, a burgonyatésztát...
5.
...és a harmadik hús szeletet amelyet szintén a burgonya tésztával takarunk be.
6.
Előmelegített sütőben 180°C sütjük 45 percig vagy akár egy órán keresztül. A kész húst még felporciózzuk kisebb szeletekre.
7.
Frissen, még melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!