Grillezett hamburger házi zsemlében

... a szombati grill partira.
recept,recept fotó,rétesliszt,sertéslapocka,Sertéshús,Nyári grill receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | 0 ?? | kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
fokhagyma | 4 22 | gerezd kcal | |
friss élesztő | 30 31 | gramm kcal | |
hagyma | 0 ?? | kcal | |
hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
kenyér | 40 100 | gramm kcal | |
ketchup | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | 1 17 | teáskanál kcal | |
köménymag, őrölt | 0 ?? | kcal | |
olivaolaj | 6 792 | evőkanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 2 14 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 500 1780 | gramm kcal | |
sertéslapocka | 700 2086 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 0 ?? | kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
vaj | 30 221 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal |
Recept
1. Házi zsemlék
rétesliszt 500 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • friss élesztő 30 gramm • vaj 30 gramm • kristálycukor 1 teáskanál • só ½ teáskanál
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejet, a szétmorzsált élesztőt, puha vajat, egy kevés cukrot, és egy csipetnyi sót. Tésztát dolgozunk ki, amelyet 30 percig kelni hagyunk.

2.
A megkelt tésztából 10-12 db zsemleformát készítünk, amelyeket sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. A cipókat még 10 percig kelni hagyjuk.

3.
tyúk tojás 1 darab • köménymag, őrölt • só
Ezután megkenjük őket felvert tojással, megszórjuk ízlés szerint köménnyel és sóval.

4.
Előmelegített sütőben 25 - 30 percig sütjük. A megsült zsemléket egy kosárkába helyezzük, és hűlni hagyjuk. Egy tiszta törlővel letakarjuk, hogy ne száradjanak ki.



7.
kenyér 40 gramm • köménymag, darált 1 teáskanál • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • fokhagyma 4 gerezd • petrezselyem zöldje 2 evőkanál • olivaolaj 6 evőkanál
A húst, hagymát, száraz kenyeret, köményt, sót, borsot, préselt fokhagymát, apróra vágott petrezselyem levelet és olajat keverünk össze.

8.
A hús masszából 10 - 12 darab hamburgert készítünk, amelyeket meghempergetünk lisztben is.

9.
A hamburgereket forró grillen 10 - 10percig grillezzük mindkét oldalról.

10.
A megsült hamburgereket a félbevágott zsemlékbe helyezünk, amelyeket előtte mustárral kentünk meg.

11.
csemege uborka • hagyma • ketchup
Ízlés szerint adhatunk hozzá savanyú uborkákat, hagymakarikákat és ketchupot.

Jó étvágyat!