Nyárson sült húsos-sajtos golyócskák

Péksüteménnyel és friss zöldséggel fogyasztjuk.
recept,recept fotó,Hermelin sajt,sertés darálthús,zsírszalonna,Sertéshús,Nyári grill receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Hermelin sajt | 250 828 | gramm kcal | |
grill fűszerkeverék | ½ ?? | teáskanál kcal | |
hagyma | 50 22 | gramm kcal | |
hagyma | 0 ?? | kcal | |
kifli | 2 ?? | darab kcal | |
paprika, színes | 0 ?? | kcal | |
sertés darálthús | 500 ?? | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 50 187 | gramm kcal | |
zsírszalonna | 200 ?? | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 72 | milliliter kcal |
Recept


3.
sertés darálthús 500 gramm • só 1 teáskanál • grill fűszerkeverék ½ teáskanál • hagyma 50 gramm • tyúk tojás 1 darab • zsemlemorzsa 50 gramm
A kiflikhez hozzáadjuk a darált húst, sót, grillfűszert, apróra vágott hagymát és tojást. Az egészet jól összekeverjük. Szükség szerint zsemlemorzsával sűríthetjük.

4.
zsírszalonna 200 gramm • hagyma • paprika, színes
Szalonnát nagyobb csíkokra vágunk. A paprikát megpucoljuk, és nagyobb kockákra vagdaljuk. A hagymát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, majd szétszedjük.

5.
A húshoz hozzákeverjük a hermelin sajtot, majd golyókat formálunk. Ezeket pálcikákra szúrunk, felváltogatva a hagymával, szalonnával, és a paprikával.

6.
Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Az így elkészített húsokat grillen is megsüthetjük. Nem rakjuk viszont egyenesen a tűzre, hanem grilltálcát helyezünk alá, mert a sajt a hőtől szétfolyhat.

Jó étvágyat!