szakacsreceptek.hu

Nyárson sült húsos-sajtos golyócskák

    

Péksüteménnyel és friss zöldséggel fogyasztjuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Hermelin sajt250gramm
grill fűszerkeverék½teáskanál
hagyma50gramm
hagyma-
kifli2darab
paprika, színes-
sertés darálthús500gramm
1teáskanál
tyúk tojás1darab
zsemlemorzsa50gramm
zsírszalonna200gramm
zsírszegény tej 1,5%150milliliter

1. 

kifli 2 darab  zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter

A kifliket felvágjuk, és leöntjük tejjel.

2. 

Hermelin sajt 250 gramm

A sajtot kis kockákra vágjuk.

3. 

sertés darálthús 500 gramm   1 teáskanál  grill fűszerkeverék ½ teáskanál  hagyma 50 gramm  tyúk tojás 1 darab  zsemlemorzsa 50 gramm

A kiflikhez hozzáadjuk a darált húst, sót, grillfűszert, apróra vágott hagymát és tojást. Az egészet jól összekeverjük. Szükség szerint zsemlemorzsával sűríthetjük.

4. 

zsírszalonna 200 gramm  hagyma  paprika, színes

Szalonnát nagyobb csíkokra vágunk. A paprikát megpucoljuk, és nagyobb kockákra vagdaljuk. A hagymát megpucoljuk, negyedekre vágjuk, majd szétszedjük.

5. 

A húshoz hozzákeverjük a hermelin sajtot, majd golyókat formálunk. Ezeket pálcikákra szúrunk, felváltogatva a hagymával, szalonnával, és a paprikával.

6. 

Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Az így elkészített húsokat grillen is megsüthetjük. Nem rakjuk viszont egyenesen a tűzre, hanem grilltálcát helyezünk alá, mert a sajt a hőtől szétfolyhat.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés