Fehérje szelet

Egy több mint 50 éves eredeti recept. Kiváló édesség az ünnepi asztalra.
recept,recept fotó,dió, darált,porcukor,porcukor,margarin,sárgabarack lekvár,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 150 1011 | gramm kcal | |
fekete kávé | 2 2 | evőkanál kcal | |
kukoricakeményítő | 1 55 | evőkanál kcal | |
margarin | 200 1727 | gramm kcal | |
porcukor | 320 1242 | gramm kcal | |
sárgabarack lekvár | 200 390 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 8 135 | darab kcal | |
tojássárgája | 8 456 | darab kcal | |
vaníliacukor | 1 73 | csomag kcal | |
zsemlemorzsa | 20 75 | gramm kcal |
Recept
1. A piskóta elkészítése
tojásfehérje 8 darab • dió, darált 150 gramm • porcukor 200 gramm • zsemlemorzsa 20 gramm • kukoricakeményítő 1 evőkanál
A piskóta elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség: 8 db tojásfehérje, 200g porcukor, 150g őrölt dió, 20g zsemlemorzsa és egy leveses kanál kukorica keményítő.

2.
A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot és alaposan belekeverjük.

3.
A kemény habba hozzáadunk őrölt diót, átszitált zsemlemorzsát és kukorica keményítőt, majd alaposan összekeverjük.

4.
A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 15 - 20 percig sütjük.

5.
A megsült és kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk.

6. A töltelék elkészítése
tojássárgája 8 darab • fekete kávé 2 evőkanál • porcukor 120 gramm • margarin 200 gramm • vaníliacukor 1 csomag
A töltelék elkészítéséhez a következőkre lesz szükség: 8 tojás sárgája, 2 leveses kanál fekete kávé, porcukor, 200g margarin és 1 csomag vanília cukor.

7.
A sárgáját, fekete kávét, cukrot és vanília cukrot állandó keverés mellett gőz felett sűrűre főzünk. A masszát hagyjuk lehűlni, hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. Hűvös helyen állni hagyjuk.

8.
sárgabarack lekvár 200 gramm
Az alsó piskótát megkenjük sárgabarack lekvárral, rákenünk egy kis tölteléket. Erre ráhelyezzük a második tésztalapot, amelyet újra megkenjük lekvárral és töltelékkel, majd letakarjuk az utolsó piskótalappal, majd a felmaradt töltelékkel megkenjük - nem csak a piskóta tetejét, hanem az oldalát is.

9.
Díszítésként használhatunk csokoládé reszeléket. Egy órára a hűtőbe helyezzük, és ez után tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!