szakacsreceptek.hu

Fehérje szelet

Egy több mint 50 éves eredeti recept. Kiváló édesség az ünnepi asztalra.

 

Adag: 15

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A piskóta elkészítése

tojásfehérje 8 db  dió, darált 150 g  porcukor 200 g  zsemlemorzsa 20 g  kukoricakeményítő 1 EK

A piskóta elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség: 8 db tojásfehérje, 200g porcukor, 150g őrölt dió, 20g zsemlemorzsa és egy leveses kanál kukorica keményítő.

A piskóta elkészítése

2. 

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot és alaposan belekeverjük.

3. 

A kemény habba hozzáadunk őrölt diót, átszitált zsemlemorzsát és kukorica keményítőt, majd alaposan összekeverjük.

4. 

A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 15 - 20 percig sütjük.

5. 

A megsült és kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk.

6. A töltelék elkészítése

tojássárgája 8 db  fekete kávé 2 EK  porcukor 120 g  margarin 200 g  vaníliacukor 1 cs

A töltelék elkészítéséhez a következőkre lesz szükség: 8 tojás sárgája, 2 leveses kanál fekete kávé, porcukor, 200g margarin és 1 csomag vanília cukor.

A töltelék elkészítése

7. 

A sárgáját, fekete kávét, cukrot és vanília cukrot állandó keverés mellett gőz felett sűrűre főzünk. A masszát hagyjuk lehűlni, hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. Hűvös helyen állni hagyjuk.

8. 

sárgabarack lekvár 200 g

Az alsó piskótát megkenjük sárgabarack lekvárral, rákenünk egy kis tölteléket. Erre ráhelyezzük a második tésztalapot, amelyet újra megkenjük lekvárral és töltelékkel, majd letakarjuk az utolsó piskótalappal, majd a felmaradt töltelékkel megkenjük - nem csak a piskóta tetejét, hanem az oldalát is.

9. 

csokoládé

Díszítésként használhatunk csokoládé reszeléket. Egy órára a hűtőbe helyezzük, és ez után tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés