RECEPTEK

Fehérje szelet

Fehérje szelet

Egy több mint 50 éves eredeti recept. Kiváló édesség az ünnepi asztalra.

recept,recept fotó,dió, darált,porcukor,porcukor,margarin,sárgabarack lekvár,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé-
dió, darált150gramm
fekete kávé2evőkanál
kukoricakeményítő1evőkanál
margarin200gramm
porcukor320gramm
sárgabarack lekvár200gramm
tojásfehérje8darab
tojássárgája8darab
vaníliacukor1csomag
zsemlemorzsa20gramm

 

Recept

1. A piskóta elkészítése

tojásfehérje 8 darab  dió, darált 150 gramm  porcukor 200 gramm  zsemlemorzsa 20 gramm  kukoricakeményítő 1 evőkanál

A piskóta elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség: 8 db tojásfehérje, 200g porcukor, 150g őrölt dió, 20g zsemlemorzsa és egy leveses kanál kukorica keményítő.

2. 

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot és alaposan belekeverjük.

3. 

A kemény habba hozzáadunk őrölt diót, átszitált zsemlemorzsát és kukorica keményítőt, majd alaposan összekeverjük.

4. 

A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 15 - 20 percig sütjük.

5. 

A megsült és kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk.

6. A töltelék elkészítése

tojássárgája 8 darab  fekete kávé 2 evőkanál  porcukor 120 gramm  margarin 200 gramm  vaníliacukor 1 csomag

A töltelék elkészítéséhez a következőkre lesz szükség: 8 tojás sárgája, 2 leveses kanál fekete kávé, porcukor, 200g margarin és 1 csomag vanília cukor.

7. 

A sárgáját, fekete kávét, cukrot és vanília cukrot állandó keverés mellett gőz felett sűrűre főzünk. A masszát hagyjuk lehűlni, hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. Hűvös helyen állni hagyjuk.

8. 

sárgabarack lekvár 200 gramm

Az alsó piskótát megkenjük sárgabarack lekvárral, rákenünk egy kis tölteléket. Erre ráhelyezzük a második tésztalapot, amelyet újra megkenjük lekvárral és töltelékkel, majd letakarjuk az utolsó piskótalappal, majd a felmaradt töltelékkel megkenjük - nem csak a piskóta tetejét, hanem az oldalát is.

9. 

csokoládé

Díszítésként használhatunk csokoládé reszeléket. Egy órára a hűtőbe helyezzük, és ez után tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit