RECEPTEK

Fehérje szelet

Fehérje szelet

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Egy több mint 50 éves eredeti recept. Kiváló édesség az ünnepi asztalra.

recept,recept fotó,dió, darált,porcukor,porcukor,margarin,sárgabarack lekvár,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

csokoládé

0

??

kcal

dió, darált

150

1011

gramm

kcal

fekete kávé

2

2

evőkanál

kcal

kukoricakeményítő

1

55

evőkanál

kcal

margarin

200

1727

gramm

kcal

porcukor

320

1242

gramm

kcal

sárgabarack lekvár

200

390

gramm

kcal

tojásfehérje

8

135

darab

kcal

tojássárgája

8

456

darab

kcal

vaníliacukor

1

73

csomag

kcal

zsemlemorzsa

20

75

gramm

kcal

 

Recept

1. A piskóta elkészítése

tojásfehérje 8 darab  dió, darált 150 gramm  porcukor 200 gramm  zsemlemorzsa 20 gramm  kukoricakeményítő 1 evőkanál

A piskóta elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükség: 8 db tojásfehérje, 200g porcukor, 150g őrölt dió, 20g zsemlemorzsa és egy leveses kanál kukorica keményítő.

A piskóta elkészítéséhez a következő...

2. 

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd hozzáadjuk a cukrot és alaposan belekeverjük.

A fehérjéből kemény habot készítünk, majd...

3. 

A kemény habba hozzáadunk őrölt diót, átszitált zsemlemorzsát és kukorica keményítőt, majd alaposan összekeverjük.

A kemény habba hozzáadunk őrölt diót,...

4. 

A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, meghintjük zsemlemorzsával és ráöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben 180°C 15 - 20 percig sütjük.

A sütőlapot zsiradékkal kikenjük, meghintjük...

5. 

A megsült és kihűlt tésztát három egyforma csíkra vágjuk.

A megsült és kihűlt tésztát három egyforma...

6. A töltelék elkészítése

tojássárgája 8 darab  fekete kávé 2 evőkanál  porcukor 120 gramm  margarin 200 gramm  vaníliacukor 1 csomag

A töltelék elkészítéséhez a következőkre lesz szükség: 8 tojás sárgája, 2 leveses kanál fekete kávé, porcukor, 200g margarin és 1 csomag vanília cukor.

A töltelék elkészítéséhez a következőkre...

7. 

A sárgáját, fekete kávét, cukrot és vanília cukrot állandó keverés mellett gőz felett sűrűre főzünk. A masszát hagyjuk lehűlni, hozzáadjuk a margarint és habosra keverjük. Hűvös helyen állni hagyjuk.

A sárgáját, fekete kávét, cukrot és vanília...

8. 

sárgabarack lekvár 200 gramm

Az alsó piskótát megkenjük sárgabarack lekvárral, rákenünk egy kis tölteléket. Erre ráhelyezzük a második tésztalapot, amelyet újra megkenjük lekvárral és töltelékkel, majd letakarjuk az utolsó piskótalappal, majd a felmaradt töltelékkel megkenjük - nem csak a piskóta tetejét, hanem az oldalát is.

Az alsó piskótát megkenjük sárgabarack...

9. 

csokoládé

Díszítésként használhatunk csokoládé reszeléket. Egy órára a hűtőbe helyezzük, és ez után tálalhatjuk is.

Díszítésként használhatunk csokoládé...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés