Pudingos csillagocskák
Lágy sütemények leveles tésztából puding krémmel.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,vaníliás puding -por,leveles tészta,sárgabarack lekvár,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 30 | gramm | |
finomliszt | - | ||
leveles tészta | 275 | gramm | |
porcukor | - | ||
sárgabarack lekvár | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
vaníliás puding -por | 20 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 125 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter • vaníliás puding -por 20 gramm • vaj 20 gramm • dió 30 gramm
Tejből és pudingporból sűrű pudingot készítünk. Levesszük a tűzről és vajat keverünk bele. Hagyjuk kihűlni. A diókat konyhai darálón, vagy késsel apróra vágjuk.
2.
leveles tészta 275 gramm • finomliszt
A leveles tésztát kinyújtjuk egy liszttel meghintett deszkán. 24 egyforma kockára vágjuk.
3.
tyúk tojás 1 darab
A sütőlapot kibéleljük azzal a papírral, amelyben a tészta be volt tekerve. A papírra rárakunk 12 darab kockát. megkenjük felvert tojással és rájuk rakjuk a másik 12 darab kockát, úgy hogy csillag forma jöjjön létre.
4.
A csillagok közepére teszünk egy kis pudingot, amelyre tehetünk valamilyen sűrűbb lekvárt is. Ebben a receptben sült sütőtököt használtunk. A csillagok széleit újra megkenjük tojással és az egész süteményt megszórjuk dióval.
5.
Előmelegített sütőben 200°C-on kb 12-15 percig sütjük.
6.
A tetejét meghintjük porcukorral, vagy egy "behavazott" porcukorral díszített tányérkán tálaljuk.
Jó étvágyat!