Pudingos bukta szilvával
![Pudingos bukta szilvával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001002/img_hu_4x3/pudingos-bukta-szilvaval_00180.jpg)
Lágy bukták leveles tésztából és édes töltelékkel.
recept,recept fotó,vaníliás puding -por,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 60 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
szezámmag | - | ||
szilva | 8 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliás puding -por | 60 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 500 milliliter • kristálycukor 60 gramm • vaníliás puding -por 60 gramm
Tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot készítünk, majd hűlni hagyjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5864w.jpg)
2.
leveles tészta 400 gramm • rétesliszt
A leveles tésztát két felé osztjuk, majd mind a kettőből liszttel meghintett lapon négyzetet nyújtunk. Ezután még 4 kisebb négyzetet készítünk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5865w.jpg)
3.
A sűrű pudingot egyenletesen rákenjük a négyzetekre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5866w.jpg)
4.
szilva 8 darab
A pudingra félbevágott, kimagozott szilvát teszünk. Használhatunk kompót szilvát is.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5867w.jpg)
5.
A négyzetekből a széleit behajtva buktákat készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5869w.jpg)
6.
tyúk tojás 1 darab • szezámmag
Ezeket sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük, majd megkenjük felvert tojással, és szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben 200°C-on 25-30 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5870w.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001002/small/IMG_5872w.jpg)
Jó étvágyat!