Szilvás kalács steviával
Recept egy finom kalácsra, amely cukor helyett stéviával van édesítve.
recept,recept fotó,sztévia por,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
szilva | 400 | gramm | |
sztévia por | 1.5 | teáskanál | |
só | ¼ | teáskanál | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 140 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tojássárgája 5 darab • sztévia por 1.5 teáskanál • só ¼ teáskanál • vaj 120 gramm
Lisztből, vajból, cukorból és egy csipetnyi sóból tésztát gyúrunk.
2.
A készt tésztát egy fél óráig hűtőben pihentetjük.
5.
szilva 400 gramm
A szilvákat apróbb darabokra vágjuk, és hozzá keverjük a fehérjéből készült habhoz.
6.
180°C-on kb 20 percig sütjük.
Jó étvágyat!