szakacsreceptek.hu

Szilvás kalács steviával

     

Recept egy finom kalácsra, amely cukor helyett stéviával van édesítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
finomliszt250gramm
szilva 400gramm
sztévia por1.5teáskanál
¼teáskanál
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj140gramm

1. 

finomliszt 250 gramm  tojássárgája 5 darab  sztévia por 1.5 teáskanál   ¼ teáskanál  vaj 120 gramm

Lisztből, vajból, cukorból és egy csipetnyi sóból tésztát gyúrunk.

2. 

A készt tésztát egy fél óráig hűtőben pihentetjük.

3. 

vaj 20 gramm

A formát kivajazzuk, és beleöntjük a tésztát.

4. 

tojásfehérje 5 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

szilva  400 gramm

A szilvákat apróbb darabokra vágjuk, és hozzá keverjük a fehérjéből készült habhoz.

6. 

180°C-on kb 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés