Szilvás kalács steviával

Recept egy finom kalácsra, amely cukor helyett stéviával van édesítve.
recept,recept fotó,sztévia por,szilva ,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
10
Adag tömege
105 g
Adag energiatartalma
255 kcal
Az elkészítés ideje
1 h. 10 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 868 | gramm kcal | |
szilva | 400 272 | gramm kcal | |
sztévia por | 1.5 7 | teáskanál kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 140 1028 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 250 gramm • tojássárgája 5 darab • sztévia por 1.5 teáskanál • só ¼ teáskanál • vaj 120 gramm
Lisztből, vajból, cukorból és egy csipetnyi sóból tésztát gyúrunk.

2.
A készt tésztát egy fél óráig hűtőben pihentetjük.

5.
szilva 400 gramm
A szilvákat apróbb darabokra vágjuk, és hozzá keverjük a fehérjéből készült habhoz.

6.
180°C-on kb 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!