szakacsreceptek.hu

Szilvás kalács steviával

Recept egy finom kalácsra, amely cukor helyett stéviával van édesítve.

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 1 h. 10 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Finomliszt250gramm
Szilva 400gramm
Sztévia por1.5teáskanál
¼teáskanál
Tojásfehérje5darab
Tojássárgája5darab
Vaj140gramm

1. 

finomliszt 250 g  tojássárgája 5 db  sztévia por 1.5 TK   ¼ TK  vaj 120 g

Lisztből, vajból, cukorból és egy csipetnyi sóból tésztát gyúrunk.

2. 

A készt tésztát egy fél óráig hűtőben pihentetjük.

3. 

vaj 20 g

A formát kivajazzuk, és beleöntjük a tésztát.

4. 

tojásfehérje 5 db

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

szilva  400 g

A szilvákat apróbb darabokra vágjuk, és hozzá keverjük a fehérjéből készült habhoz.

6. 

180°C-on kb 20 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés