Szilvás lepény

Egyszerű ropogós lepény lángos tésztából készítve.
recept,recept fotó,szilva ,fahéj, őrölt,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
friss élesztő | 16 17 | gramm kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
kristálycukor | 120 483 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szilva | 500 340 | gramm kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 100 160 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 200 96 | milliliter kcal |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • friss élesztő 16 gramm • kristálycukor ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab • tejföl (14-18%) 100 gramm • só
A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk. Meleg tejben az élesztőt felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kávéskanál lisztet a lemért lisztből, és egy csipetnyi sót. Amikor kész a kovász, beleöntjük az elkészített lisztbe. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, és egy csipetnyi sót. A tésztát fakanál segítségével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. A tésztát letakarjuk, és szobahőmérséklet mellett hagyjuk keleszteni.

2.
rétesliszt • szilva 500 gramm
A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyikből liszttel meghintett gyúródeszkán vékony sütőlapméretű négyzetet nyújtunk. A sütőlapot sütőpapírral béleljük, és ráhelyezzük a tésztát. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kivesszük a magot, és még kisebb darabokra szeleteljük. A szilva felét rárakjuk az elkészített tésztára.

3.
fahéj, őrölt • kristálycukor 120 gramm
A szilvákat ízlés szerint fahéjjal és a lemért cukor felével megszórjuk.

4.
Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg pirosas színűre sült. A lepényt hűlni hagyjuk, majd levesszük a sütőpapírról. Amikor teljesen kihűlt, a lepényt felszeleteljük. A tészta másik felét is ugyanilyen módon készítjük el.

Jó étvágyat!