RECEPTEK

Szilvás lepény

Szilvás lepény

Egyszerű ropogós lepény lángos tésztából készítve.

recept,recept fotó,szilva ,fahéj, őrölt,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt-
finomliszt400gramm
friss élesztő16gramm
kristálycukor½teáskanál
kristálycukor120gramm
rétesliszt-
szilva 500gramm
-
tejföl (14-18%)100gramm
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%200milliliter

 

Recept

1. 

finomliszt 400 gramm  zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter  friss élesztő 16 gramm  kristálycukor ½ teáskanál  tyúk tojás 1 darab  tejföl (14-18%) 100 gramm 

A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk. Meleg tejben az élesztőt felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kávéskanál lisztet a lemért lisztből, és egy csipetnyi sót. Amikor kész a kovász, beleöntjük az elkészített lisztbe. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, és egy csipetnyi sót. A tésztát fakanál segítségével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. A tésztát letakarjuk, és szobahőmérséklet mellett hagyjuk keleszteni.

2. 

rétesliszt  szilva  500 gramm

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyikből liszttel meghintett gyúródeszkán vékony sütőlapméretű négyzetet nyújtunk. A sütőlapot sütőpapírral béleljük, és ráhelyezzük a tésztát. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kivesszük a magot, és még kisebb darabokra szeleteljük. A szilva felét rárakjuk az elkészített tésztára.

3. 

fahéj, őrölt  kristálycukor 120 gramm

A szilvákat ízlés szerint fahéjjal és a lemért cukor felével megszórjuk.

4. 

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg pirosas színűre sült. A lepényt hűlni hagyjuk, majd levesszük a sütőpapírról. Amikor teljesen kihűlt, a lepényt felszeleteljük. A tészta másik felét is ugyanilyen módon készítjük el.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés