szakacsreceptek.hu

Szilvás lepény

Egyszerű ropogós lepény lángos tésztából készítve.

 

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

finomliszt 400 g  zsírszegény tej 1,5% 200 ml  friss élesztő 16 g  kristálycukor ½ TK  tyúk tojás 1 db  tejföl (14-18%) 100 g 

A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk. Meleg tejben az élesztőt felolvasztjuk. Hozzáadunk egy kávéskanál lisztet a lemért lisztből, és egy csipetnyi sót. Amikor kész a kovász, beleöntjük az elkészített lisztbe. Hozzáadjuk a tojást, tejfölt, és egy csipetnyi sót. A tésztát fakanál segítségével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik az edénytől. A tésztát letakarjuk, és szobahőmérséklet mellett hagyjuk keleszteni.

2. 

rétesliszt  szilva  500 g

A megkelt tésztát két részre osztjuk. Az egyikből liszttel meghintett gyúródeszkán vékony sütőlapméretű négyzetet nyújtunk. A sütőlapot sütőpapírral béleljük, és ráhelyezzük a tésztát. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, kivesszük a magot, és még kisebb darabokra szeleteljük. A szilva felét rárakjuk az elkészített tésztára.

3. 

fahéj, őrölt  kristálycukor 120 g

A szilvákat ízlés szerint fahéjjal és a lemért cukor felével megszórjuk.

4. 

Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, amíg pirosas színűre sült. A lepényt hűlni hagyjuk, majd levesszük a sütőpapírról. Amikor teljesen kihűlt, a lepényt felszeleteljük. A tészta másik felét is ugyanilyen módon készítjük el.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés