Linzer habcsók karikák
Finom ropogós karikák amelyek nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról.
recept,recept fotó,főzőcsokoládé,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 500 | gramm | |
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
meggy dzsem | - | ||
porcukor | 350 | gramm | |
só | - | ||
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 280 | gramm | |
vaníliacukor | 8 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 500 gramm • vaj 280 gramm • porcukor 150 gramm • só • dió, darált 100 gramm • vaníliacukor 8 gramm • sütőpor 1 teáskanál • tojássárgája 2 darab • tyúk tojás 1 darab
A vajat kis darabokra vágjuk. Ahogy a vaj megpuhul hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, őrölt diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgákat és egészt tojást. Kidolgozzuk a tésztát.
2.
A tésztát hagyjuk hideg helyen egy órát pihentetni. A sütőt 180° C melegítsük fel.
4.
A habhoz egy pár csepp citrom levet és átszitált porcukrot adunk. Együtt keményre verjük.
5.
A tésztát 3 mm vastagra vágjuk. Karikákat szaggatunk ki.
6.
Cukrász zsákba rakjuk a habot és minden karikára nyomunk belőle.
7.
20 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!