szakacsreceptek.hu

Linzer habcsók karikák

Linzer habcsók karikák

    

Finom ropogós karikák amelyek nem hiányozhatnak a karácsonyi asztalról.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

finomliszt 500 gramm  vaj 280 gramm  porcukor 150 gramm    dió, darált 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  sütőpor 1 teáskanál  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab

A vajat kis darabokra vágjuk. Ahogy a vaj megpuhul hozzáadjuk a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, őrölt diót, vanília cukrot, sütőport, tojássárgákat és egészt tojást. Kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát hagyjuk hideg helyen egy órát pihentetni. A sütőt 180° C melegítsük fel.

3. 

tojásfehérje 2 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

porcukor 200 gramm  citromlé

A habhoz egy pár csepp citrom levet és átszitált porcukrot adunk. Együtt keményre verjük.

5. 

A tésztát 3 mm vastagra vágjuk. Karikákat szaggatunk ki.

6. 

Cukrász zsákba rakjuk a habot és minden karikára nyomunk belőle.

7. 

20 percig 180°C fokon sütjük.

8. 

főzőcsokoládé 50 gramm

A csokoládét gőz felet felolvasztjuk.

9. 

meggy dzsem

A karikákat csokoládéval megfröcsköljük és a közepére meggy dzsemet teszünk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés