Almás túrós rétes aszalt szilvával
Almás túrós rétes leveles tésztából aszalt szilvával.
recept,recept fotó,alma ,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,aszalt szilva,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 5 | darab | |
aszalt szilva | 15 | darab | |
citromlé | 1 | teáskanál | |
fahéj, őrölt | ½ | teáskanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
kristálycukor | 50 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
tyúk tojás | - | ||
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 | gramm | |
vaj | 25 | gramm | |
vaníliacukor | 24 | gramm | |
zsemlemorzsa | 50 | gramm |
Recept
1.
alma 5 darab • citromlé 1 teáskanál
Az almát megmossuk és vastagon lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljon.

2.
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm • kristálycukor 2 evőkanál • vaníliacukor 24 gramm • fahéj, őrölt ½ teáskanál • tyúk tojás 1 darab
A túrót összekeverjük cukorral, vanília cukorral, fahéjjal és tojással.


4.
aszalt szilva 15 darab • vaj 25 gramm • kristálycukor 50 gramm • zsemlemorzsa 50 gramm
A kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük az előre elkészített túrós tölteléket, majd egy réteg reszelt alma következik, amelyet megszórunk cukorral és zsemlemorzsával. A tetejére rakjuk a felszeletelt aszalt szilvát és legvégül a vaj szeleteket.

5.
A tésztát rétes formára betekerjük, a tetejét villával átszurkáljuk és megkenjük felvert tojással.

6.
180°C fokon 20 percig aranysárgára sütjük.


8.
Jó étvágyat! :)

Jó étvágyat!