RECEPTEK

Almás túrós rétes aszalt szilvával

Almás túrós rétes aszalt szilvával

Almás túrós rétes leveles tésztából aszalt szilvával.

recept,recept fotó,alma ,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,aszalt szilva,Rétesek

Rétesek

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 5darab
aszalt szilva15darab
citromlé1teáskanál
fahéj, őrölt½teáskanál
kristálycukor2evőkanál
kristálycukor50gramm
leveles tészta275gramm
porcukor-
tyúk tojás1darab
tyúk tojás-
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom250gramm
vaj25gramm
vaníliacukor24gramm
zsemlemorzsa50gramm

 

Recept

1. 

alma  5 darab  citromlé 1 teáskanál

Az almát megmossuk és vastagon lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljon.

2. 

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm  kristálycukor 2 evőkanál  vaníliacukor 24 gramm  fahéj, őrölt ½ teáskanál  tyúk tojás 1 darab

A túrót összekeverjük cukorral, vanília cukorral, fahéjjal és tojással.

3. 

leveles tészta 275 gramm

Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a leveles tésztát.

4. 

aszalt szilva 15 darab  vaj 25 gramm  kristálycukor 50 gramm  zsemlemorzsa 50 gramm

A kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük az előre elkészített túrós tölteléket, majd egy réteg reszelt alma következik, amelyet megszórunk cukorral és zsemlemorzsával. A tetejére rakjuk a felszeletelt aszalt szilvát és legvégül a vaj szeleteket.

5. 

tyúk tojás

A tésztát rétes formára betekerjük, a tetejét villával átszurkáljuk és megkenjük felvert tojással.

6. 

180°C fokon 20 percig aranysárgára sütjük.

7. 

porcukor

A még meleg rétest megszórjuk porcukorral.

8. 

Jó étvágyat! :)

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit