szakacsreceptek.hu

Almás túrós rétes aszalt szilvával

     

Almás túrós rétes leveles tésztából aszalt szilvával.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

alma  5 db  citromlé 1 TK

Az almát megmossuk és vastagon lereszeljük. Megcsepegtetjük citromlével, hogy ne barnuljon.

2. 

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 g  kristálycukor 2 EK  vaníliacukor 24 g  fahéj, őrölt ½ TK  tyúk tojás 1 db

A túrót összekeverjük cukorral, vanília cukorral, fahéjjal és tojással.

3. 

leveles tészta 275 g

Lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk a leveles tésztát.

4. 

aszalt szilva 15 db  vaj 25 g  kristálycukor 50 g  zsemlemorzsa 50 g

A kinyújtott tésztára egyenletesen rákenjük az előre elkészített túrós tölteléket, majd egy réteg reszelt alma következik, amelyet megszórunk cukorral és zsemlemorzsával. A tetejére rakjuk a felszeletelt aszalt szilvát és legvégül a vaj szeleteket.

5. 

tyúk tojás

A tésztát rétes formára betekerjük, a tetejét villával átszurkáljuk és megkenjük felvert tojással.

6. 

180°C fokon 20 percig aranysárgára sütjük.

7. 

porcukor

A még meleg rétest megszórjuk porcukorral.

8. 

Jó étvágyat! :)

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés