szakacsreceptek.hu

Almás kocka

     

Szaftos alma leveles tésztában.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Alma 2500gramm
Citromsav¼teáskanál
Fahéj, őrölt2teáskanál
Kristálycukor150gramm
Leveles tészta500gramm
Napraforgómag
Porcukor
Tyúk tojás1darab
Vaníliás puding -por74gramm
Víz400milliliter

1. 

alma  2500 g  kristálycukor 150 g  fahéj, őrölt 2 TK  citromsav ¼ TK  víz 100 ml

Kisebb almákat megmosunk és negyedekre vágunk, eltávolítjuk a magházat és holdacskákra vágjuk. Nem hántjuk meg. Bele rakjuk a fazékba, hozzáadunk cukrot, fahéjat, citromsavat és felöntjük vízzel.

2. 

Felforraljuk és lefedve 15 percig főzzük, néha megkeverjük. Hideg vízfürdőben lehűtjük.

3. 

leveles tészta 500 g

A leveles tésztát két felé választjuk és mindkét felét vékonyra nyújtjuk.

4. 

víz 300 ml  vaníliás puding -por 74 g

Vízben pudingport keverünk el és hozzáadjuk a lehűlt almához.

5. 

Egy (42x32cm) sütő lapot kibélelünk sütő papírral. Rá helyezzük az egyik tésztát , a széleit óvatosan kihúzzuk a lap szeléhez. Na öntjük az almás tölteléket.

6. 

Letakarjuk a tészta másik felével, és egy villával megszurkáljuk.

7. 

tyúk tojás 1 db  napraforgómag

A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk napraforgó maggal ( illetve apróra vágott dióval, stb ).

8. 

Előmelegített sütőben sütjük 20percig 200°C. Azután a fokot emeljük és további 5 percig sütjük 225°C.

9. 

porcukor

Miután kihűlt megszórjuk porcukorral és kockákra szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés