Almás kocka
Szaftos alma leveles tésztában.
recept,recept fotó,alma ,leveles tészta,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 2500 | gramm | |
citromsav | ¼ | teáskanál | |
fahéj, őrölt | 2 | teáskanál | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
napraforgómag | - | ||
porcukor | - | ||
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliás puding -por | 74 | gramm | |
víz | 400 | milliliter |
Recept
1.
alma 2500 gramm • kristálycukor 150 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • citromsav ¼ teáskanál • víz 100 milliliter
Kisebb almákat megmosunk és negyedekre vágunk, eltávolítjuk a magházat és holdacskákra vágjuk. Nem hántjuk meg. Bele rakjuk a fazékba, hozzáadunk cukrot, fahéjat, citromsavat és felöntjük vízzel.
2.
Felforraljuk és lefedve 15 percig főzzük, néha megkeverjük. Hideg vízfürdőben lehűtjük.
3.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát két felé választjuk és mindkét felét vékonyra nyújtjuk.
4.
víz 300 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm
Vízben pudingport keverünk el és hozzáadjuk a lehűlt almához.
5.
Egy (42x32cm) sütő lapot kibélelünk sütő papírral. Rá helyezzük az egyik tésztát , a széleit óvatosan kihúzzuk a lap szeléhez. Na öntjük az almás tölteléket.
6.
Letakarjuk a tészta másik felével, és egy villával megszurkáljuk.
7.
tyúk tojás 1 darab • napraforgómag
A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk napraforgó maggal ( illetve apróra vágott dióval, stb ).
8.
Előmelegített sütőben sütjük 20percig 200°C. Azután a fokot emeljük és további 5 percig sütjük 225°C.
Jó étvágyat!