Almás kocka

Szaftos alma leveles tésztában.
recept,recept fotó,alma ,leveles tészta,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
| alma | 2500 1525 | gramm kcal | |
| citromsav | ¼ 0 | teáskanál kcal | |
| fahéj, őrölt | 2 25 | teáskanál kcal | |
| kristálycukor | 150 603 | gramm kcal | |
| leveles tészta | 500 2000 | gramm kcal | |
| napraforgómag | 0 ?? | kcal | |
| porcukor | 0 ?? | kcal | |
| tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
| vaníliás puding -por | 74 263 | gramm kcal | |
| víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
alma 2500 gramm • kristálycukor 150 gramm • fahéj, őrölt 2 teáskanál • citromsav ¼ teáskanál • víz 100 milliliter
Kisebb almákat megmosunk és negyedekre vágunk, eltávolítjuk a magházat és holdacskákra vágjuk. Nem hántjuk meg. Bele rakjuk a fazékba, hozzáadunk cukrot, fahéjat, citromsavat és felöntjük vízzel.

2.
Felforraljuk és lefedve 15 percig főzzük, néha megkeverjük. Hideg vízfürdőben lehűtjük.

3.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát két felé választjuk és mindkét felét vékonyra nyújtjuk.

4.
víz 300 milliliter • vaníliás puding -por 74 gramm
Vízben pudingport keverünk el és hozzáadjuk a lehűlt almához.

5.
Egy (42x32cm) sütő lapot kibélelünk sütő papírral. Rá helyezzük az egyik tésztát , a széleit óvatosan kihúzzuk a lap szeléhez. Na öntjük az almás tölteléket.

6.
Letakarjuk a tészta másik felével, és egy villával megszurkáljuk.

7.
tyúk tojás 1 darab • napraforgómag
A tetejét tojással megkenjük és megszórjuk napraforgó maggal ( illetve apróra vágott dióval, stb ).

8.
Előmelegített sütőben sütjük 20percig 200°C. Azután a fokot emeljük és további 5 percig sütjük 225°C.


Jó étvágyat!





















