szakacsreceptek.hu

Túrós- almás bukta

     

Nagyon finom szaftos kalács.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Alma 250gramm
Fahéj, őrölt1.5teáskanál
Kristálycukor40gramm
Leveles tészta275gramm
Tyúk tojás1darab
Túró, sima,lágy350gramm
Vaníliacukor30gramm

1. 

alma  250 g  leveles tészta 275 g  kristálycukor 40 g  fahéj, őrölt 1.5 TK

Az almát megpucoljuk és vastagon lereszeljük. A leveles tésztát a sütőlapon kinyújtjuk. A tészta egyik felére, nem teljesen a szélekig, ráhelyezzük vastagon a lereszelt és jól kicsavart almát. Porcukorral és fahéjjal megszórjuk.

2. 

túró, sima,lágy 350 g  vaníliacukor 30 g

A túrót vaníliacukorral jól összekeverjük és az alma tetejére rakjuk.

3. 

Az üresen hagyott tészta részt áthajtjuk a töltelékre...

4. 

tyúk tojás 1 db

...és felvert tojással megkenjük, a tészta széleivel bezárjuk a buktákat.

5. 

Egy éles kés segítségével a tetején rácsokat vágunk. Előmelegített sütőben 200°C ,20 percig sütjük. Miután a bukta kihűlt felszeleteljük és ízlés szerint meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés