szakacsreceptek.hu

Túrós- almás bukta

    

Nagyon finom szaftos kalács.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

35 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
alma 250gramm
fahéj, őrölt1.5teáskanál
kristálycukor40gramm
leveles tészta275gramm
tyúk tojás1darab
túró, sima,lágy350gramm
vaníliacukor30gramm

1. 

alma  250 gramm  leveles tészta 275 gramm  kristálycukor 40 gramm  fahéj, őrölt 1.5 teáskanál

Az almát megpucoljuk és vastagon lereszeljük. A leveles tésztát a sütőlapon kinyújtjuk. A tészta egyik felére, nem teljesen a szélekig, ráhelyezzük vastagon a lereszelt és jól kicsavart almát. Porcukorral és fahéjjal megszórjuk.

2. 

túró, sima,lágy 350 gramm  vaníliacukor 30 gramm

A túrót vaníliacukorral jól összekeverjük és az alma tetejére rakjuk.

3. 

Az üresen hagyott tészta részt áthajtjuk a töltelékre...

4. 

tyúk tojás 1 darab

...és felvert tojással megkenjük, a tészta széleivel bezárjuk a buktákat.

5. 

Egy éles kés segítségével a tetején rácsokat vágunk. Előmelegített sütőben 200°C ,20 percig sütjük. Miután a bukta kihűlt felszeleteljük és ízlés szerint meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés