Túrós- almás bukta
Nagyon finom szaftos kalács.
recept,recept fotó,alma ,túró, sima,lágy,Rétesek,Szezonális receptek
Rétesek
kategóriak
Rétesek › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 250 | gramm | |
fahéj, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
kristálycukor | 40 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
túró, sima,lágy | 350 | gramm | |
vaníliacukor | 30 | gramm |
Recept
1.
alma 250 gramm • leveles tészta 275 gramm • kristálycukor 40 gramm • fahéj, őrölt 1.5 teáskanál
Az almát megpucoljuk és vastagon lereszeljük. A leveles tésztát a sütőlapon kinyújtjuk. A tészta egyik felére, nem teljesen a szélekig, ráhelyezzük vastagon a lereszelt és jól kicsavart almát. Porcukorral és fahéjjal megszórjuk.
2.
túró, sima,lágy 350 gramm • vaníliacukor 30 gramm
A túrót vaníliacukorral jól összekeverjük és az alma tetejére rakjuk.
3.
Az üresen hagyott tészta részt áthajtjuk a töltelékre...
5.
Egy éles kés segítségével a tetején rácsokat vágunk. Előmelegített sütőben 200°C ,20 percig sütjük. Miután a bukta kihűlt felszeleteljük és ízlés szerint meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat!