Mákos almás rétes kalács a sütőből
Egy kalács amely mindent tartalmaz mint a közkedvelt rétes. Az elkészítése roppant egyszerű. leveles tésztából.
recept,recept fotó,alma ,őrölt mák,leveles tészta,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (tél) › Szezon - Alma (ősz) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 700 | gramm | |
búzadara | 100 | gramm | |
kristálycukor | 150 | gramm | |
kukoricakeményítő | 50 | gramm | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
porcukor | 50 | gramm | |
vaj | 50 | gramm | |
őrölt mák | 150 | gramm |
Recept
2.
őrölt mák 150 gramm • kristálycukor 150 gramm
A mákot megőröljük hozzáadjuk az almához és cukrot szórunk hozzá.
4.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tésztát kihajtjuk és a papírral együtt amire fel volt tekerve a sütőlapra helyezzük el.
5.
Az almás - mákos tölteléket egyenletesen rávisszük a tésztára.
6.
búzadara 100 gramm • porcukor 50 gramm • vaj 50 gramm
Egy tálban, cukorból, vajból és darából tésztát készítünk.
7.
A kalács tetejére reszeljük a tésztát és 200°C 35 percig sütjük.
Jó étvágyat!