Ribizlis minikalácsok
Kicsi, finom, édes .... egyszerűen ellenállhatatlan.
recept,recept fotó,leveles tészta,ribizli kompót,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | - | ||
kukoricakeményítő | 1 | evőkanál | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
mandulaszirom | - | ||
porcukor | 80 | gramm | |
porcukor | - | ||
ribizli kompót | 450 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
1.
leveles tészta 400 gramm • finomliszt
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, majd nagyobb karikákat vágunk belőle.

2.
tyúk tojás 1 darab
A kivágott karikákat muffin formába rakjuk, és a belső oldalukat kikevert tojással megkenjük.

3.
ribizli kompót 450 gramm • kukoricakeményítő 1 evőkanál • porcukor 80 gramm
A ribizli befőttről leöntjük a levet (kb 200g ribizli marad). Hozzáadunk cukrot, és ételkeményítőt, majd megkeverjük.

4.
A ribizlit szétosztjuk a muffin formákba.

5.
A felmaradt tésztából kisebb karikákat vágunk, amellyel letakarjuk a ribizlis tölteléket.

6.
A tetejét megkenjük tojással...


8.
Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük (250°C 12-15 percig). A kész süteményt megszórjuk porcukorral. A formákból csak kihűlve szedjük ki.

Jó étvágyat!