szakacsreceptek.hu

Otthon készített édes fornetti

    

Leveles tésztából készített kalácsok, édes töltelékkel

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk megfelelő vastagságra (nem szabad vastagra hagyni, és vékonyra sem, hogy elszakadjon). A forma segítségével kb 10cm átmérőjű karikákat vágunk. A tésztát rádli vagy kés segítségével is felvághatjuk 10 x 10 cm méretre.

A tészta elkészítése

2. Töltelék

pudingpor- különböző ízesítésekben  zsírszegény tej 1,5%  kristálycukor  saját választás szerinti lekvár

Ízlés szerint kiválasztjuk a pudingport (csokoládé, vanília, karamell,...). Tejből, cukorból és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk. A sűrű pudingot úgy készíthetjük el, hogy a pudingport a csomagoláson feltüntetett tej mennyiség felébe szórjuk. További töltelékként lekvárt használunk. Ízlés és fantázia szerint készíthetünk más fajta töltelékeket is.

Töltelék

3. 

A kivágott karikákra vagy négyzetekre, ráhelyezünk megfelelő mennyiségű pudingot vagy lekvárt. A tésztát félbehajtjuk, majd a széleit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne fusson ki.

4. 

tyúk tojás

A sütőpapírral bélelt sütőlapra, ráhelyezzük a fornettiket, majd megkenjük felvert tojással.

5. 

porcukor

Előmelegített sütőben, legfelső fokon kb. 10-15 percig főzzük. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk egy kis porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés