RECEPTEK

Otthon készített édes fornetti

Otthon készített édes fornetti

Leveles tésztából készített kalácsok, édes töltelékkel

recept,recept fotó,leveles tészta,saját választás szerinti lekvár,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

kristálycukor-
leveles tészta500gramm
porcukor-
pudingpor- különböző ízesítésekben-
saját választás szerinti lekvár-
tyúk tojás-
zsírszegény tej 1,5%-

 

Recept

1. A tészta elkészítése

leveles tészta 500 gramm

A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk megfelelő vastagságra (nem szabad vastagra hagyni, és vékonyra sem, hogy elszakadjon). A forma segítségével kb 10cm átmérőjű karikákat vágunk. A tésztát rádli vagy kés segítségével is felvághatjuk 10 x 10 cm méretre.

2. Töltelék

pudingpor- különböző ízesítésekben  zsírszegény tej 1,5%  kristálycukor  saját választás szerinti lekvár

Ízlés szerint kiválasztjuk a pudingport (csokoládé, vanília, karamell,...). Tejből, cukorból és a pudingporból, sűrű pudingot főzünk. A sűrű pudingot úgy készíthetjük el, hogy a pudingport a csomagoláson feltüntetett tej mennyiség felébe szórjuk. További töltelékként lekvárt használunk. Ízlés és fantázia szerint készíthetünk más fajta töltelékeket is.

3. 

A kivágott karikákra vagy négyzetekre, ráhelyezünk megfelelő mennyiségű pudingot vagy lekvárt. A tésztát félbehajtjuk, majd a széleit összenyomkodjuk, hogy a töltelék ne fusson ki.

4. 

tyúk tojás

A sütőpapírral bélelt sütőlapra, ráhelyezzük a fornettiket, majd megkenjük felvert tojással.

5. 

porcukor

Előmelegített sütőben, legfelső fokon kb. 10-15 percig főzzük. A sütőből kivéve még melegen megszórjuk egy kis porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit