Mogyorós-csokoládés szívecskék
Édes és ropogós szívecskék leveles tésztából.
recept,recept fotó,leveles tészta,mogyorós-kakaó krém,Kalácsok,Valentín napi
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
finomliszt | - | ||
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
leveles tészta | 400 | gramm | |
mogyorós-kakaó krém | 150 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab |
Recept
1.
leveles tészta 400 gramm • finomliszt • mogyorós-kakaó krém 150 gramm • főzőcsokoládé 50 gramm
A leveles tésztát liszttel meghintett gyúrólapon kb 45x35 cm-re nyújtjuk. Egy tálba belerakjuk a kakaós-mogyorós krémet és hozzáöntjük a felolvasztott csokoládét. Összekeverjük...

2.
...majd megkenjük a leveles tésztát.

3.
tyúk tojás 1 darab
A tésztát rolád formára tekerjük - mindkét irányból a közepe felé tekerjük. Megkenjük tojással és a két feltekert részt egymáshoz illesszük.

4.
A dupla roládot kb 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Az alsó rész meghúzásával szívecskéket formálunk, majd az ujjainkkal lágyan laposra nyomkodjuk.

5.
A tetejét megszórjuk felaprított dióval vagy mogyoróval és előmelegített sütőben 250°C-on 12-15 percig sütjük a sütő legfelső részén.

Jó étvágyat!