Majonézes krumplisaláta

A legendás majonézes saláta hagyományos receptje szalámival és gyökérzöldségekkel.
recept,recept fotó,burgonya,felvágott,majonéz,Hússaláták,Gluténmentes
Hússaláták
Főzőcske
Adag
6
Adag tömege
167 g
Adag energiatartalma
383 kcal
Az elkészítés ideje
40 min.
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 350 322 | gramm kcal | |
csemege uborka | 100 12 | gramm kcal | |
dijoni mustár | 1 12 | teáskanál kcal | |
ecet | 1 7 | evőkanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
felvágott | 200 500 | gramm kcal | |
majonéz | 200 1360 | gramm kcal | |
porcukor | 1 20 | teáskanál kcal | |
répa | 60 27 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
worcester szósz | 1 4 | teáskanál kcal | |
zeller | 40 20 | gramm kcal | |
zöldborsó konzerv | 1 9 | evőkanál kcal |
Recept
1.
burgonya 350 gramm • répa 60 gramm • zeller 40 gramm
A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.

2.
Miután kihűlt kis kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.



5.
zöldborsó konzerv 1 evőkanál • dijoni mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • ecet 1 evőkanál • worcester szósz 1 teáskanál • majonéz 200 gramm • porcukor 1 teáskanál • só ½ teáskanál
Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

6.
Mindent jól összekeverünk és kész is van a finom saláta. Tároljuk hűvös helyen. Péksüteményekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!