Majonézes krumplisaláta
A legendás majonézes saláta hagyományos receptje szalámival és gyökérzöldségekkel.
recept,recept fotó,burgonya,felvágott,majonéz,Hússaláták,Gluténmentes
Hússaláták
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 350 | gramm | |
csemege uborka | 100 | gramm | |
dijoni mustár | 1 | teáskanál | |
ecet | 1 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
felvágott | 200 | gramm | |
majonéz | 200 | gramm | |
porcukor | 1 | teáskanál | |
répa | 60 | gramm | |
só | ½ | teáskanál | |
worcester szósz | 1 | teáskanál | |
zeller | 40 | gramm | |
zöldborsó konzerv | 1 | evőkanál |
Recept
1.
burgonya 350 gramm • répa 60 gramm • zeller 40 gramm
A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.

2.
Miután kihűlt kis kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.



5.
zöldborsó konzerv 1 evőkanál • dijoni mustár 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • ecet 1 evőkanál • worcester szósz 1 teáskanál • majonéz 200 gramm • porcukor 1 teáskanál • só ½ teáskanál
Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

6.
Mindent jól összekeverünk és kész is van a finom saláta. Tároljuk hűvös helyen. Péksüteményekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!