szakacsreceptek.hu

Majonézes krumplisaláta

Majonézes krumplisaláta

    

A legendás majonézes saláta hagyományos receptje szalámival és gyökérzöldségekkel.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

burgonya 350 gramm  répa 60 gramm  zeller 40 gramm

A gyökérzöldségeket megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és sós vízben puhára főzzük.

2. 

Miután kihűlt kis kockákra vágjuk és egy tálba tesszük.

3. 

felvágott 200 gramm

A szalámit vékony csíkokra vágjuk és hozzá adjuk a tálba a zöldségekhez.

4. 

csemege uborka 100 gramm

Az uborkát apró kockákra vágjuk, és hozzá adjuk a tálba.

5. 

zöldborsó konzerv 1 evőkanál  dijoni mustár 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  ecet 1 evőkanál  worcester szósz 1 teáskanál  majonéz 200 gramm  porcukor 1 teáskanál   ½ teáskanál

Hozzáadjuk a felsorolt hozzávalókat.

6. 

Mindent jól összekeverünk és kész is van a finom saláta. Tároljuk hűvös helyen. Péksüteményekkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

burgonya350gramm
csemege uborka100gramm
dijoni mustár1teáskanál
ecet1evőkanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
felvágott200gramm
majonéz200gramm
porcukor1teáskanál
répa60gramm
½teáskanál
worcester szósz1teáskanál
zeller40gramm
zöldborsó konzerv1evőkanál

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés