Lencse-csicseriborsó leves burgonyával

Ízletes és gyorsan elkészíthető tejszínes-tejes leves hüvelyesekből. Tálalás előtt ajánlatos megszórni őrölt korianderrel vagy ízesítheti akár citromlével is.
recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
523 g
Adag energiatartalma
442 kcal
Az elkészítés ideje
25 min.
Nehézség
alacsony
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 230 | gramm kcal | |
csicsereborsó konzerv | 300 375 | gramm kcal | |
finomliszt | 30 105 | gramm kcal | |
habtejszín (30-33%) | 200 622 | milliliter kcal | |
kristálycukor | ½ 11 | teáskanál kcal | |
lencse konzerv | 300 231 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 600 0 | milliliter kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 192 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 250 gramm • víz 600 milliliter • só 1 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük.


3.
lencse konzerv 300 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
...és a leszűrt lencsét. Ízesítjük egy kis cukorral.

4.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • finomliszt 30 gramm
A tejszínt és a lisztet elkeverjük a tejben. A habarást belekeverjük a levesbe és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!