RECEPTEK

Lencse-csicseriborsó leves burgonyával

Lencse-csicseriborsó leves burgonyával

Ízletes és gyorsan elkészíthető tejszínes-tejes leves hüvelyesekből. Tálalás előtt ajánlatos megszórni őrölt korianderrel vagy ízesítheti akár citromlével is.

recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya250gramm
csicsereborsó konzerv300gramm
finomliszt30gramm
habtejszín (30-33%)200milliliter
kristálycukor½teáskanál
lencse konzerv300gramm
1teáskanál
víz600milliliter
zsírszegény tej 1,5%400milliliter

 

Recept

1. 

burgonya 250 gramm  víz 600 milliliter   1 teáskanál

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük.

2. 

csicsereborsó konzerv 300 gramm

Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót...

3. 

lencse konzerv 300 gramm  kristálycukor ½ teáskanál

...és a leszűrt lencsét. Ízesítjük egy kis cukorral.

4. 

habtejszín (30-33%) 200 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter  finomliszt 30 gramm

A tejszínt és a lisztet elkeverjük a tejben. A habarást belekeverjük a levesbe és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés