Lencse-csicseriborsó leves burgonyával
Ízletes és gyorsan elkészíthető tejszínes-tejes leves hüvelyesekből. Tálalás előtt ajánlatos megszórni őrölt korianderrel vagy ízesítheti akár citromlével is.
recept,recept fotó,csicsereborsó konzerv,lencse konzerv,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből ›
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 250 | gramm | |
csicsereborsó konzerv | 300 | gramm | |
finomliszt | 30 | gramm | |
habtejszín (30-33%) | 200 | milliliter | |
kristálycukor | ½ | teáskanál | |
lencse konzerv | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
víz | 600 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1.
burgonya 250 gramm • víz 600 milliliter • só 1 teáskanál
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kis kockákra vágjuk, felöntjük vízzel, sózzuk és puhára főzzük.
3.
lencse konzerv 300 gramm • kristálycukor ½ teáskanál
...és a leszűrt lencsét. Ízesítjük egy kis cukorral.
4.
habtejszín (30-33%) 200 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • finomliszt 30 gramm
A tejszínt és a lisztet elkeverjük a tejben. A habarást belekeverjük a levesbe és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk.
Jó étvágyat!