szakacsreceptek.hu

Tejes bab leves

    

Finom leves nagy fehér vajbabból.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya500gramm
ecet3evőkanál
fehér vajbab300gramm
finomliszt50gramm
kristálycukor20gramm
nemes babérlevél2darab
1.5teáskanál
-
teljes zsírtartalmú tej 3,5%½liter
vaj50gramm
víz-
víz2liter

1. 

fehér vajbab 300 gramm  víz  víz 2 liter   1.5 teáskanál  nemes babérlevél 2 darab

A babot a fazékba szórjuk felöntjük vízzel és néhány órára ( legjobb egész éjszakára ) állni hagyjuk. Ezután a vizet leöntjük, újat öntünk hozzá, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá és a babot majdnem puhára főzzük.

2. 

burgonya 500 gramm

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babhoz és az egészet puhára főzzük.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter  finomliszt 50 gramm  kristálycukor 20 gramm  ecet 3 evőkanál 

A levesbe habarást öntünk, amit lisztből és tejből készítettünk el. Felforraljuk, amíg a leves egy kicsit sűrű nem lesz. Tetszés szerint, cukorral, ecettel vagy sóval ízesítjük.

4. 

vaj 50 gramm

Hogy még finomabb legyen friss vajat adunk hozzá.

5. 

Miután a vaj elolvad tálalhatjuk is a bab levest.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés