Tejes bab leves
Finom leves nagy fehér vajbabból.
recept,recept fotó,fehér vajbab,burgonya,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből,Szezonális receptek
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
ecet | 3 | evőkanál | |
fehér vajbab | 300 | gramm | |
finomliszt | 50 | gramm | |
kristálycukor | 20 | gramm | |
nemes babérlevél | 2 | darab | |
só | 1.5 | teáskanál | |
só | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | ½ | liter | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
1.
fehér vajbab 300 gramm • víz • víz 2 liter • só 1.5 teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
A babot a fazékba szórjuk felöntjük vízzel és néhány órára ( legjobb egész éjszakára ) állni hagyjuk. Ezután a vizet leöntjük, újat öntünk hozzá, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá és a babot majdnem puhára főzzük.
2.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babhoz és az egészet puhára főzzük.
3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter • finomliszt 50 gramm • kristálycukor 20 gramm • ecet 3 evőkanál • só
A levesbe habarást öntünk, amit lisztből és tejből készítettünk el. Felforraljuk, amíg a leves egy kicsit sűrű nem lesz. Tetszés szerint, cukorral, ecettel vagy sóval ízesítjük.
5.
Miután a vaj elolvad tálalhatjuk is a bab levest.
Jó étvágyat!