Tejes bab leves

Finom leves nagy fehér vajbabból.
recept,recept fotó,fehér vajbab,burgonya,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 460 | gramm kcal | |
ecet | 3 19 | evőkanál kcal | |
fehér vajbab | 300 1014 | gramm kcal | |
finomliszt | 50 174 | gramm kcal | |
kristálycukor | 20 81 | gramm kcal | |
nemes babérlevél | 2 ?? | darab kcal | |
só | 1.5 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | ½ 320 | liter kcal | |
vaj | 50 367 | gramm kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal |
Recept
1.
fehér vajbab 300 gramm • víz • víz 2 liter • só 1.5 teáskanál • nemes babérlevél 2 darab
A babot a fazékba szórjuk felöntjük vízzel és néhány órára ( legjobb egész éjszakára ) állni hagyjuk. Ezután a vizet leöntjük, újat öntünk hozzá, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá és a babot majdnem puhára főzzük.

2.
burgonya 500 gramm
A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babhoz és az egészet puhára főzzük.

3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% ½ liter • finomliszt 50 gramm • kristálycukor 20 gramm • ecet 3 evőkanál • só
A levesbe habarást öntünk, amit lisztből és tejből készítettünk el. Felforraljuk, amíg a leves egy kicsit sűrű nem lesz. Tetszés szerint, cukorral, ecettel vagy sóval ízesítjük.


5.
Miután a vaj elolvad tálalhatjuk is a bab levest.

Jó étvágyat!