Édes-savanyú bableves tejjel
![Édes-savanyú bableves tejjel](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000771/img_hu_4x3/edes-savanyu-bableves-tejjel_00180.jpg)
Kedvelt sűrű bableves tejjel. Egy darab vajjal tálaljuk, amely lággyá teszi az ízét.
recept,recept fotó,burgonya,fehér bab konzerv,teljes zsírtartalmú tej 3,5%,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
ecet | 3 | evőkanál | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
finomliszt | 1.5 | evőkanál | |
kristálycukor | 2 | evőkanál | |
köménymag, darált | - | ||
só | 2 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | ||
víz | 1 |
Recept
1.
burgonya 500 gramm • víz 1 L • só 2 teáskanál • kristálycukor 2 evőkanál
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és édes sós vízben megfőzzük.
![A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000771/small/IMG_8639w.jpg?mtime=1728672200)
![A főtt krumplihoz hozzáadjuk a babot....](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000771/small/IMG_8642w.jpg?mtime=1728672201)
![Hozzáöntjük a tej 3/4-ét és a levest...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000771/small/IMG_8644w.jpg?mtime=1728672201)
4.
finomliszt 1.5 evőkanál • ecet 3 evőkanál • köménymag, darált
Beleszórjuk a köménymagot. A maradék tejbe lisztet szórunk és beleöntjük a levesbe. Felforraljuk, levesszük a tűzről és ízlés szerint kanállal ecetet keverünk bele. A levest ízlés szerint ízesíthetjük is.
![Beleszórjuk a köménymagot. A maradék tejbe...](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000771/small/IMG_8646w.jpg?mtime=1728672202)
Jó étvágyat!