szakacsreceptek.hu

Édes-savanyú bableves tejjel

     

Kedvelt sűrű bableves tejjel. Egy darab vajjal tálaljuk, amely lággyá teszi az ízét.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
Burgonya500gramm
Ecet3evőkanál
Fehér bab konzerv500gramm
Finomliszt2evőkanál
Kristálycukor2evőkanál
Köménymag, darált
2teáskanál
Teljes zsírtartalmú tej 3,5%1L
Víz1L

1. 

burgonya 500 g  víz 1 L   2 TK  kristálycukor 2 EK

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és édes sós vízben megfőzzük.

2. 

fehér bab konzerv 500 g

A főtt krumplihoz hozzáadjuk a babot.

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 L

Hozzáöntjük a tej 3/4-ét és a levest felforraljuk.

4. 

finomliszt 2 EK  ecet 3 EK  köménymag, darált

Beleszórjuk a köménymagot. A maradék tejbe lisztet szórunk és beleöntjük a levesbe. Felforraljuk, levesszük a tűzről és ízlés szerint kanállal ecetet keverünk bele. A levest ízlés szerint ízesíthetjük is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés