szakacsreceptek.hu

Paradicsomos bableves hússal

    

Kitűnő leves hüvelyesekből. Nagyon ízlik a gyerekeknek..

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
citromlé-
ecet-
fehér bab konzerv500gramm
finomliszt60gramm
főzőtejszín500milliliter
hagyma80gramm
hámozott paradicsom konzerv200gramm
kristálycukor2teáskanál
köménymag, darált½teáskanál
petrezselyem zöldje2evőkanál
sertéscomb200gramm
sertészsír20gramm
1teáskanál
-
víz2liter

1. 

hagyma 80 gramm  sertészsír 20 gramm  sertéscomb 200 gramm   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron (olajon) megpirítjuk. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, hozzáadunk köményt...

2. 

víz 2 liter

...ha egy kicsit megpirult a hús felöntjük vízzel. Puhára főzzük (kb 40 percig).

3. 

fehér bab konzerv 500 gramm

A főtt húshoz hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot. Használhatunk száraz babot is, amelyet azonban előtte puhára főzünk.

4. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 60 gramm

Lisztből és tejfelből habarást készítünk és beleöntjük a levesbe, felforraljuk.

5. 

hámozott paradicsom konzerv 200 gramm

A paradicsomot a konzervből apróra vágjuk és együtt a levével, amelyben a paradicsom volt, beleöntjük a levesbe.

6. 

kristálycukor 2 teáskanál  petrezselyem zöldje 2 evőkanál    citromlé  ecet

A végén cukorral ízesítjük és hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózzuk. Az egyes porciókat ízlés szerint lehet ecettel vagy citromlével ízesíteni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés