Paradicsomos bableves hússal

Kitűnő leves hüvelyesekből. Nagyon ízlik a gyerekeknek..
recept,recept fotó,sertéscomb,fehér bab konzerv,főzőtejszín,hámozott paradicsom konzerv,Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | 0 ?? | kcal | |
ecet | 0 ?? | kcal | |
fehér bab konzerv | 500 475 | gramm kcal | |
finomliszt | 60 209 | gramm kcal | |
főzőtejszín | 500 800 | milliliter kcal | |
hagyma | 80 36 | gramm kcal | |
hámozott paradicsom konzerv | 200 46 | gramm kcal | |
kristálycukor | 2 41 | teáskanál kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 2 14 | evőkanál kcal | |
sertéscomb | 200 342 | gramm kcal | |
sertészsír | 20 180 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
víz | 2 0 | liter kcal |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • sertészsír 20 gramm • sertéscomb 200 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron (olajon) megpirítjuk. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, hozzáadunk köményt...


3.
fehér bab konzerv 500 gramm
A főtt húshoz hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot. Használhatunk száraz babot is, amelyet azonban előtte puhára főzünk.

4.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 60 gramm
Lisztből és tejfelből habarást készítünk és beleöntjük a levesbe, felforraljuk.

5.
hámozott paradicsom konzerv 200 gramm
A paradicsomot a konzervből apróra vágjuk és együtt a levével, amelyben a paradicsom volt, beleöntjük a levesbe.

6.
kristálycukor 2 teáskanál • petrezselyem zöldje 2 evőkanál • só • citromlé • ecet
A végén cukorral ízesítjük és hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózzuk. Az egyes porciókat ízlés szerint lehet ecettel vagy citromlével ízesíteni.

Jó étvágyat!