Paradicsomos bableves hússal
Kitűnő leves hüvelyesekből. Nagyon ízlik a gyerekeknek..
recept,recept fotó,sertéscomb,fehér bab konzerv,főzőtejszín,hámozott paradicsom konzerv,Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
ecet | - | ||
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
finomliszt | 60 | gramm | |
főzőtejszín | 500 | milliliter | |
hagyma | 80 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 200 | gramm | |
kristálycukor | 2 | teáskanál | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
petrezselyem zöldje | 2 | evőkanál | |
sertéscomb | 200 | gramm | |
sertészsír | 20 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | 2 | liter |
Recept
1.
hagyma 80 gramm • sertészsír 20 gramm • sertéscomb 200 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron (olajon) megpirítjuk. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, hozzáadunk köményt...
3.
fehér bab konzerv 500 gramm
A főtt húshoz hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot. Használhatunk száraz babot is, amelyet azonban előtte puhára főzünk.
4.
főzőtejszín 500 milliliter • finomliszt 60 gramm
Lisztből és tejfelből habarást készítünk és beleöntjük a levesbe, felforraljuk.
5.
hámozott paradicsom konzerv 200 gramm
A paradicsomot a konzervből apróra vágjuk és együtt a levével, amelyben a paradicsom volt, beleöntjük a levesbe.
6.
kristálycukor 2 teáskanál • petrezselyem zöldje 2 evőkanál • só • citromlé • ecet
A végén cukorral ízesítjük és hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózzuk. Az egyes porciókat ízlés szerint lehet ecettel vagy citromlével ízesíteni.
Jó étvágyat!