RECEPTEK

Paradicsomos bableves hússal

Paradicsomos bableves hússal

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Kitűnő leves hüvelyesekből. Nagyon ízlik a gyerekeknek..

recept,recept fotó,sertéscomb,fehér bab konzerv,főzőtejszín,hámozott paradicsom konzerv,Levesek hüvelyesekből,Receptek babáknak

Levesek hüvelyesekből

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé

0

??

kcal

ecet

0

??

kcal

fehér bab konzerv

500

475

gramm

kcal

finomliszt

60

209

gramm

kcal

főzőtejszín

500

800

milliliter

kcal

hagyma

80

36

gramm

kcal

hámozott paradicsom konzerv

200

46

gramm

kcal

kristálycukor

2

41

teáskanál

kcal

köménymag, darált

½

9

teáskanál

kcal

petrezselyem zöldje

2

14

evőkanál

kcal

sertéscomb

200

342

gramm

kcal

sertészsír

20

180

gramm

kcal

1

0

teáskanál

kcal

0

??

kcal

víz

2

0

liter

kcal

 

Recept

1. 

hagyma 80 gramm  sertészsír 20 gramm  sertéscomb 200 gramm   1 teáskanál  köménymag, darált ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron (olajon) megpirítjuk. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, hozzáadunk köményt...

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron...

2. 

víz 2 liter

...ha egy kicsit megpirult a hús felöntjük vízzel. Puhára főzzük (kb 40 percig).

...ha egy kicsit megpirult a hús felöntjük...

3. 

fehér bab konzerv 500 gramm

A főtt húshoz hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot. Használhatunk száraz babot is, amelyet azonban előtte puhára főzünk.

A főtt húshoz hozzáadjuk a leszűrt konzerv...

4. 

főzőtejszín 500 milliliter  finomliszt 60 gramm

Lisztből és tejfelből habarást készítünk és beleöntjük a levesbe, felforraljuk.

Lisztből és tejfelből habarást készítünk...

5. 

hámozott paradicsom konzerv 200 gramm

A paradicsomot a konzervből apróra vágjuk és együtt a levével, amelyben a paradicsom volt, beleöntjük a levesbe.

A paradicsomot a konzervből apróra vágjuk és...

6. 

kristálycukor 2 teáskanál  petrezselyem zöldje 2 evőkanál    citromlé  ecet

A végén cukorral ízesítjük és hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózzuk. Az egyes porciókat ízlés szerint lehet ecettel vagy citromlével ízesíteni.

A végén cukorral ízesítjük és hozzáadunk...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés