szakacsreceptek.hu

Paradicsomos bableves hússal

Kitűnő leves hüvelyesekből. Nagyon ízlik a gyerekeknek..

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Citromlé
Ecet
Fehér bab konzerv500gramm
Finomliszt60gramm
Főzőtejszín500milliliter
Hagyma80gramm
Hámozott paradicsom konzerv200gramm
Kristálycukor2teáskanál
Köménymag, darált½teáskanál
Petrezselyem zöldje2evőkanál
Sertéscomb200gramm
Sertészsír20gramm
1teáskanál
Víz2liter

1. 

hagyma 80 g  sertészsír 20 g  sertéscomb 200 g   1 TK  köménymag, darált ½ TK

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és zsíron (olajon) megpirítjuk. A húst megmossuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, hozzáadunk köményt...

2. 

víz 2 l

...ha egy kicsit megpirult a hús felöntjük vízzel. Puhára főzzük (kb 40 percig).

3. 

fehér bab konzerv 500 g

A főtt húshoz hozzáadjuk a leszűrt konzerv babot. Használhatunk száraz babot is, amelyet azonban előtte puhára főzünk.

4. 

főzőtejszín 500 ml  finomliszt 60 g

Lisztből és tejfelből habarást készítünk és beleöntjük a levesbe, felforraljuk.

5. 

hámozott paradicsom konzerv 200 g

A paradicsomot a konzervből apróra vágjuk és együtt a levével, amelyben a paradicsom volt, beleöntjük a levesbe.

6. 

kristálycukor 2 TK  petrezselyem zöldje 2 EK    citromlé  ecet

A végén cukorral ízesítjük és hozzáadunk friss apróra vágott petrezselyem zöldjét. Ízlés szerint sózzuk. Az egyes porciókat ízlés szerint lehet ecettel vagy citromlével ízesíteni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés