Bableves kurkumával
![Bableves kurkumával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00002110/img_hu_4x3/bableves-kurkumaval_00180.jpg)
Meleg tejleves egészséges kurkumával.
recept,recept fotó,kurkuma fűszerkeverék,fehér bab konzerv,Levesek hüvelyesekből
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 500 | gramm | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
fekete bors, őrölt | 1.5 | teáskanál | |
finomliszt | 2 | evőkanál | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 300 | milliliter | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
kurkuma fűszerkeverék | 1.5 | teáskanál | |
répa | 200 | gramm | |
só | 1.5 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 200 | milliliter | |
vaj | 30 | gramm | |
víz | 1.5 | liter |
Recept
1.
répa 200 gramm • burgonya 500 gramm • vaj 30 gramm
A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. A vajat felolvasztjuk egy edényben, ...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1224.jpg)
2.
... adjuk hozzá a sárgarépát és pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1227.jpg)
3.
só 1.5 teáskanál • kurkuma fűszerkeverék 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt 1.5 teáskanál
Adjunk hozzá a burgonyát, sót és fűszereket.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1232.jpg)
4.
víz 1.5 liter • kristálycukor 1 evőkanál
Hozzáöntünk vizet és hozzáadjuk a cukrot és 20 percig főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1234.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1237.jpg)
6.
... és hozzáadjuk a leveshez. 150 g szárított babból is főzhetjük a levest, este beáztatjuk és másnapig puhára főzzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1238.jpg)
7.
főzőtejszín (10-12%-os) 300 milliliter • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 200 milliliter • finomliszt 2 evőkanál
Készítsünk főzőtejszínből, tejből és lisztből habarást.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1240.jpg)
8.
Öntsük a habarást a levesbe, és forraljuk fel..
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00002110/small/IMG_1243.jpg)
Jó étvágyat!