Cukkinis bableves
Egy nagyon gyorsan elkészíthető bableves finom szalonnával.
recept,recept fotó,árvai szalonna,cukkini,fehér bab konzerv,Levesek hüvelyesekből,Gluténmentes ,Laktózmentes
Levesek hüvelyesekből
Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 500 | gramm | |
fehér bab konzerv | 500 | gramm | |
fehér bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
köménymag, darált | ½ | teáskanál | |
metélőhagyma | - | ||
napraforgó olaj | 3 | evőkanál | |
petrezselyem zöldje | - | ||
só | 1 | teáskanál | |
víz | 1500 | milliliter | |
árvai szalonna | 150 | gramm |
Recept
1. Hagymás- szalonnás alap.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • árvai szalonna 150 gramm
A hagymát megpucoljuk és apróra szeleteljük. Forró olajban megpirítjuk és hozzáadjuk a szeletelt szalonnát és további 5 percig pirítjuk.
2.
cukkini 500 gramm • víz 1500 milliliter • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A cukkinit megmossuk és kockákra szeleteljük. Hozzáadjuk a szalonnás hagyma alaphoz, egy két percig pirítjuk és felöntjük forró vízzel. Ízesítjük sóval,borssal, köménnyel és lefedve 10-15 percig főzzük.
3.
fehér bab konzerv 500 gramm • petrezselyem zöldje • metélőhagyma
A konzerv fehér babot leszűrjük és hozzáadjuk a leveshez. A levest felforraljuk és ízlés szerint ízesítjük petrezselyem levéllel vagy friss snidlinggel.
Jó étvágyat!