Cukkinis bableves

Egy nagyon gyorsan elkészíthető bableves finom szalonnával.
recept,recept fotó,árvai szalonna,cukkini,fehér bab konzerv,Levesek hüvelyesekből,Gluténmentes ,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Levesek hüvelyesekből
kategóriak
Levesek hüvelyesekből › Gluténmentes › Laktózmentes › Szezonális receptek › Szezon - Cukkini ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukkini | 500 90 | gramm kcal | |
fehér bab konzerv | 500 475 | gramm kcal | |
fehér bors, őrölt | ½ 8 | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
köménymag, darált | ½ 9 | teáskanál kcal | |
metélőhagyma | 0 ?? | kcal | |
napraforgó olaj | 3 405 | evőkanál kcal | |
petrezselyem zöldje | 0 ?? | kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
víz | 1500 0 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 150 885 | gramm kcal |
Recept
1. Hagymás- szalonnás alap.
hagyma 150 gramm • napraforgó olaj 3 evőkanál • árvai szalonna 150 gramm
A hagymát megpucoljuk és apróra szeleteljük. Forró olajban megpirítjuk és hozzáadjuk a szeletelt szalonnát és további 5 percig pirítjuk.

2.
cukkini 500 gramm • víz 1500 milliliter • só 1 teáskanál • fehér bors, őrölt ½ teáskanál • köménymag, darált ½ teáskanál
A cukkinit megmossuk és kockákra szeleteljük. Hozzáadjuk a szalonnás hagyma alaphoz, egy két percig pirítjuk és felöntjük forró vízzel. Ízesítjük sóval,borssal, köménnyel és lefedve 10-15 percig főzzük.

3.
fehér bab konzerv 500 gramm • petrezselyem zöldje • metélőhagyma
A konzerv fehér babot leszűrjük és hozzáadjuk a leveshez. A levest felforraljuk és ízlés szerint ízesítjük petrezselyem levéllel vagy friss snidlinggel.

Jó étvágyat!