Tejfölös zöldbab leves

Tejfölös zöldbab leves,friss zöldbaból krumplival.A levest ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.
recept,recept fotó,burgonya,zöldbab,főzőtejszín (10-12%-os),Levesek hüvelyesekből,Szlovák receptek
Levesek hüvelyesekből
Szlovák receptek
kategóriak
Levesek hüvelyesekből › Szlovák receptek › Szezon - Burgonya › Szezon - Zöldbab (hüvelyes) ›Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 400 368 | gramm kcal | |
finomliszt | 2 105 | evőkanál kcal | |
főzőtejszín (10-12%-os) | 500 650 | milliliter kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 500 320 | milliliter kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal | |
zöldbab | 400 124 | gramm kcal |
Recept
1.
burgonya 400 gramm • víz 250 milliliter • só 1 teáskanál
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2.
zöldbab 400 gramm • kristálycukor 1 teáskanál
A zöldbabot megmossuk,kis darabokra vágjuk és 10 percig sós vízben főlni hagyjuk. Leszűrjük. A babot hozzáadjuk akrumplihoz. Kicsit édesítjük. (Használhatunk konzerv zöldbabot vagy mirelit zöldbabot is.)

3.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter • finomliszt 2 evőkanál
A tejben lisztet keverünk el.

4.
főzőtejszín (10-12%-os) 500 milliliter
Hozzáöntjük a babhoz, hozzáadjuk a tejfölt is és felforraljuk.

Jó étvágyat!