szakacsreceptek.hu

Tejfölös zöldbab leves

    

Tejfölös zöldbab leves,friss zöldbaból krumplival.A levest ecettel vagy citromlével ízesíthetjük.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
burgonya400gramm
finomliszt2evőkanál
főzőtejszín (10-12%-os)500milliliter
kristálycukor1teáskanál
1teáskanál
teljes zsírtartalmú tej 3,5%500milliliter
víz250milliliter
zöldbab400gramm

1. 

burgonya 400 gramm  víz 250 milliliter   1 teáskanál

A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben megfőzzük. Kb 15-20 percig puhára főzzük.

2. 

zöldbab 400 gramm  kristálycukor 1 teáskanál

A zöldbabot megmossuk,kis darabokra vágjuk és 10 percig sós vízben főlni hagyjuk. Leszűrjük. A babot hozzáadjuk akrumplihoz. Kicsit édesítjük. (Használhatunk konzerv zöldbabot vagy mirelit zöldbabot is.)

3. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 500 milliliter  finomliszt 2 evőkanál

A tejben lisztet keverünk el.

4. 

főzőtejszín (10-12%-os) 500 milliliter

Hozzáöntjük a babhoz, hozzáadjuk a tejfölt is és felforraljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés