RECEPTEK

Pácolt sült nyúl burgonyával

Pácolt sült nyúl burgonyával

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Nyúl finomságok mustáros pácban, egy edényben elkészítve.

recept,recept fotó,házi nyúl,burgonya,Nyúlhús,Gluténmentes

Nyúlhús

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

burgonya1.5kilogramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
házi nyúl1.6kilogramm
majoránna1evőkanál
majoránna½teáskanál
napraforgó olaj8evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
szójamártás2evőkanál
3teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál
víz150milliliter

 

Recept

1. 

házi nyúl 1.6 kilogramm

Megmossuk a nyulat...

Megmossuk a nyulat...

...

2. 

 1 teáskanál

... és 6 nagyobb részre vágjuk. Finoman sózzuk.

... és 6 nagyobb részre vágjuk. Finoman...

3. 

szójamártás 2 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál  majoránna 1 evőkanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  napraforgó olaj 4 evőkanál

A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a pácot.

A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a...

4. 

A nyúl egyes adagjait a pácba megforgatjuk, ...

A nyúl egyes adagjait a pácba megforgatjuk,...

5. 

...egy tálba tesszük fedjük le, és legalább 12 órán át hidegben pácoljuk.

...egy tálba tesszük fedjük le, és legalább...

6. 

burgonya 1.5 kilogramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és...

7. 

A nyúl részeket szétterítjük a sütőtál alján.

A nyúl részeket szétterítjük a sütőtál...

8. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  majoránna ½ teáskanál   2 teáskanál  napraforgó olaj 4 evőkanál  víz 150 milliliter

A tetejére szétterítjük a burgonyát, megszórjuk borssal, majoránnával és sóval. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel.

A tetejére szétterítjük a burgonyát,...

9. 

Lefedjük és süssük 200 °C-on 1,5-2 órán keresztül.

Lefedjük és süssük 200 °C-on 1,5-2 órán...

10. 

Ezután helyezzük a nyulat a burgonyára, fedjük le újra, és süssük 225 °C-on 30 percig.

Ezután helyezzük a nyulat a burgonyára, fedjük...

11. 

Uborkasalátával vagy savanyú uborkával tálaljuk.

Uborkasalátával vagy savanyú uborkával...

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés