szakacsreceptek.hu

Pácolt sült nyúl burgonyával

Pácolt sült nyúl burgonyával

    

Nyúl finomságok mustáros pácban, egy edényben elkészítve.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

házi nyúl 1.6 kilogramm

Megmossuk a nyulat...

2. 

 1 teáskanál

... és 6 nagyobb részre vágjuk. Finoman sózzuk.

3. 

szójamártás 2 evőkanál  teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál  majoránna 1 evőkanál  piros paprika, őrölt 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  napraforgó olaj 4 evőkanál

A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a pácot.

4. 

A nyúl egyes adagjait a pácba megforgatjuk, ...

5. 

...egy tálba tesszük fedjük le, és legalább 12 órán át hidegben pácoljuk.

6. 

burgonya 1.5 kilogramm

A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk.

7. 

A nyúl részeket szétterítjük a sütőtál alján.

8. 

piros paprika, őrölt 1 teáskanál  majoránna ½ teáskanál   2 teáskanál  napraforgó olaj 4 evőkanál  víz 150 milliliter

A tetejére szétterítjük a burgonyát, megszórjuk borssal, majoránnával és sóval. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel.

9. 

Lefedjük és süssük 200 °C-on 1,5-2 órán keresztül.

10. 

Ezután helyezzük a nyulat a burgonyára, fedjük le újra, és süssük 225 °C-on 30 percig.

11. 

Uborkasalátával vagy savanyú uborkával tálaljuk.

Jó étvágyat!

burgonya1.5kilogramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
házi nyúl1.6kilogramm
majoránna1evőkanál
majoránna½teáskanál
napraforgó olaj8evőkanál
piros paprika, őrölt2teáskanál
szójamártás2evőkanál
3teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár3evőkanál
víz150milliliter

 

© 2011 - 2022 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés