Pácolt sült nyúl burgonyával
Nyúl finomságok mustáros pácban, egy edényben elkészítve.
recept,recept fotó,házi nyúl,burgonya,Nyúlhús,Gluténmentes
Nyúlhús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1.5 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | ¼ | teáskanál | |
házi nyúl | 1.6 | kilogramm | |
majoránna | 1 | evőkanál | |
majoránna | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 8 | evőkanál | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
szójamártás | 2 | evőkanál | |
só | 3 | teáskanál | |
teljes zsírtartalmú mustár | 3 | evőkanál | |
víz | 150 | milliliter |
Recept
3.
szójamártás 2 evőkanál • teljes zsírtartalmú mustár 3 evőkanál • majoránna 1 evőkanál • piros paprika, őrölt 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál • napraforgó olaj 4 evőkanál
A felsorolt hozzávalókból elkészítjük a pácot.
4.
A nyúl egyes adagjait a pácba megforgatjuk, ...
5.
...egy tálba tesszük fedjük le, és legalább 12 órán át hidegben pácoljuk.
7.
A nyúl részeket szétterítjük a sütőtál alján.
8.
piros paprika, őrölt 1 teáskanál • majoránna ½ teáskanál • só 2 teáskanál • napraforgó olaj 4 evőkanál • víz 150 milliliter
A tetejére szétterítjük a burgonyát, megszórjuk borssal, majoránnával és sóval. Meglocsoljuk olajjal és felöntjük vízzel.
9.
Lefedjük és süssük 200 °C-on 1,5-2 órán keresztül.
10.
Ezután helyezzük a nyulat a burgonyára, fedjük le újra, és süssük 225 °C-on 30 percig.
11.
Uborkasalátával vagy savanyú uborkával tálaljuk.
Jó étvágyat!