Burgonyasaláta kukoricával majonéz nélkül

Könnyű, finom saláta rántott ételekhez.
recept,recept fotó,burgonya,morzsolt csemegekukorica vákuumzárású,Krumplisaláták,Gluténmentes
Krumplisaláták
Főzőcske
Adag
4
Adag tömege
357 g
Adag energiatartalma
237 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
alacsony
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
csemege uborka | 150 18 | gramm kcal | |
ecet | 20 9 | milliliter kcal | |
fekete bors, őrölt | 1 17 | teáskanál kcal | |
hagyma | 150 66 | gramm kcal | |
kristálycukor | 20 81 | gramm kcal | |
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású | 200 186 | gramm kcal | |
só | 2 0 | teáskanál kcal | |
teljes zsírtartalmú mustár | 1 19 | evőkanál kcal | |
víz | 250 0 | milliliter kcal |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • hagyma 150 gramm • csemege uborka 150 gramm • morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 200 gramm
A burgonyát megfőzzük héjában, leszűrjük a vizet, majd kihűlést követően meghámozzuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd holdacskákra vágjuk. A hagyma holdacskákat szétszedjük. Az uborkát kockára vágjuk.

2.
víz 250 milliliter • kristálycukor 20 gramm • só 2 teáskanál • fekete bors, őrölt 1 teáskanál • ecet 20 milliliter • teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál
A vizet cukorral, sóval, ecettel és borssal felforraljuk. A levet hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük a mustárt.

3.
Egy tálba kockákra vágjuk a főtt burgonyát, hozzáadjuk a hagymát, uborkát és a kukoricát. A lével leöntjük, és óvatosan összekeverjük, majd egy éjszakára hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!