szakacsreceptek.hu

Burgonyasaláta kukoricával majonéz nélkül

Burgonyasaláta kukoricával majonéz nélkül

    

Könnyű, finom saláta rántott ételekhez.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

burgonya 600 gramm  hagyma 150 gramm  csemege uborka 150 gramm  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 200 gramm

A burgonyát megfőzzük héjában, leszűrjük a vizet, majd kihűlést követően meghámozzuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd holdacskákra vágjuk. A hagyma holdacskákat szétszedjük. Az uborkát kockára vágjuk.

2. 

víz 250 milliliter  kristálycukor 20 gramm   2 teáskanál  fekete bors, őrölt 1 teáskanál  ecet 20 milliliter  teljes zsírtartalmú mustár 1 evőkanál

A vizet cukorral, sóval, ecettel és borssal felforraljuk. A levet hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük a mustárt.

3. 

Egy tálba kockákra vágjuk a főtt burgonyát, hozzáadjuk a hagymát, uborkát és a kukoricát. A lével leöntjük, és óvatosan összekeverjük, majd egy éjszakára hűvös helyen állni hagyjuk.

Jó étvágyat!

burgonya600gramm
csemege uborka150gramm
ecet20milliliter
fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma150gramm
kristálycukor20gramm
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású200gramm
2teáskanál
teljes zsírtartalmú mustár1evőkanál
víz250milliliter

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés