Burgonyasaláta majonéz nélkül

Egyszerű és finom burgonyasaláta, amely nem csak az ünnepi asztalra ajánlott.
recept,recept fotó,burgonya,hagyma,piros paprika,Krumplisaláták,Gluténmentes ,Szezonális receptek,Laktózmentes
Krumplisaláták
kategóriak
Krumplisaláták › Gluténmentes › Szezonális receptek › Laktózmentes › Szezon - Paprika › Szezon - Hagyma › Szezon - Burgonya ›Hozzávalók
Hozzávalók
| burgonya | 750 690 | gramm kcal | |
| ecet | 50 21 | milliliter kcal | |
| fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
| hagyma | 100 44 | gramm kcal | |
| kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
| piros paprika | 1 ?? | darab kcal | |
| só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
| víz | 100 0 | milliliter kcal | 
Recept
1.
burgonya 750 gramm
A burgonyát héjában megfőzzük. A vizet leöntjük, a burgonyát hagyjuk lehűlni, majd meghámozzuk, és karikákra vagy hasábra szeleteljük.

2.
hagyma 100 gramm • ecet 50 milliliter • víz 100 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál
Egy tálba apróra vágott hagymát szórunk, hozzáadunk cukrot és sót. Felöntjük ecettel kevert forróvízzel és így a hagymát pároljuk.

3.
piros paprika 1 darab • só ½ teáskanál • fekete bors, őrölt
Hozzáadunk apróra vágott paprikát, majd hozzáadjuk a burgonyát és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Jó étvágyat!
























