szakacsreceptek.hu

Padlizsán lepény

Padlizsán lepény

    

Egyszerű és finom lepények padlizsánból.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt80gramm
fokhagyma1gerezd
padlizsán300gramm
½teáskanál
tyúk tojás3darab
zsemlemorzsa-

1. 

padlizsán 300 gramm

A padlizsánt megmossuk és meghámozzuk.

2. 

 ½ teáskanál  fokhagyma 1 gerezd

Lereszeljük és sózzuk. Hagyjuk 20 percig állni. Belekeverjük a préselt fokhagymát.

3. 

tyúk tojás 3 darab  finomliszt 80 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  zsemlemorzsa

A padlizsánhoz hozzáadunk tojást, lisztet és tejet. Fűszerezzük és szükség esetén újra sózzuk. Az egészet alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a zsemlemorzsát, először 2-3 leveses kanálnyit, majd állni hagyjuk. Attól függően, mennyire lesz sűrű a massza, még adhatunk hozzá zsemlemorzsát.

4. 

A tésztából lepényeket formálunk és mindkét oldalról...

5. 

...olajban megpirítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés