Padlizsán lepény

Egyszerű és finom lepények padlizsánból.
recept,recept fotó,padlizsán,Húsnélküli ételek,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | ½ 9 | teáskanál kcal | |
finomliszt | 80 278 | gramm kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
padlizsán | 300 117 | gramm kcal | |
só | ½ 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 3 264 | darab kcal | |
zsemlemorzsa | 0 ?? | kcal |
Recept

2.
só ½ teáskanál • fokhagyma 1 gerezd
Lereszeljük és sózzuk. Hagyjuk 20 percig állni. Belekeverjük a préselt fokhagymát.

3.
tyúk tojás 3 darab • finomliszt 80 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • zsemlemorzsa
A padlizsánhoz hozzáadunk tojást, lisztet és tejet. Fűszerezzük és szükség esetén újra sózzuk. Az egészet alaposan átkeverjük. Végül hozzáadjuk a zsemlemorzsát, először 2-3 leveses kanálnyit, majd állni hagyjuk. Attól függően, mennyire lesz sűrű a massza, még adhatunk hozzá zsemlemorzsát.

4.
A tésztából lepényeket formálunk és mindkét oldalról...

5.
...olajban megpirítjuk.

Jó étvágyat!