szakacsreceptek.hu

Galuska

    

Egyszerű galuska lisztből és vízből, amely kitűnő köret pörkölthöz és csirkepaprikáshoz is. Tálalhatjuk főételként is édesen, mákkal és cukorral... esetleg sósan túróval és pirított szalonnával.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:   

 

 
 
rétesliszt600gramm
sertészsír-
0
vaj-
víz400milliliter
víz-

1. 

rétesliszt 600 gramm  víz 400 milliliter 

A liszthez vizet öntünk, sózzuk, és lágy, ragadós tésztát gyúrunk.

2. 

  víz

Nagyobb fazékban sós vizet forralunk. A sót az szerint adagoljuk, hogy milyen formában szeretnénk a galuskát tálalni. Forró vízbe szaggatjuk a galuskát, majd 10 percig főlni hagyjuk - amíg a víz felszínére jönnek.

3. 

sertészsír  vaj

A leszűrt galuskát szitában hideg vízzel átöblítjük. Lecsepegés után tálba szórjuk, majd hozzáadunk zsiradékot vagy vajat és megkeverjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés