Galuska
Egyszerű galuska lisztből és vízből, amely kitűnő köret pörkölthöz és csirkepaprikáshoz is. Tálalhatjuk főételként is édesen, mákkal és cukorral... esetleg sósan túróval és pirított szalonnával.
recept,recept fotó,rétesliszt,Tészták
Tészták
kategóriak
Tészták
Recept
1.
rétesliszt 600 gramm • víz 400 milliliter • só
A liszthez vizet öntünk, sózzuk, és lágy, ragadós tésztát gyúrunk.
2.
Nagyobb fazékban sós vizet forralunk. A sót az szerint adagoljuk, hogy milyen formában szeretnénk a galuskát tálalni. Forró vízbe szaggatjuk a galuskát, majd 10 percig főlni hagyjuk - amíg a víz felszínére jönnek.
3.
A leszűrt galuskát szitában hideg vízzel átöblítjük. Lecsepegés után tálba szórjuk, majd hozzáadunk zsiradékot vagy vajat és megkeverjük.
Jó étvágyat!