Sztrapacska savanyú káposztával
![Sztrapacska savanyú káposztával](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000666/img_hu_4x3/sztrapacska-savanyu-kaposztaval_00180.jpg)
Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.
recept,recept fotó,árvai szalonna,kovászos káposzta,burgonya,rétesliszt,Tészták,Szlovák receptek,Szezonális receptek,Laktózmentes
Tészták
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonya haluska - sztrapacska recept | - | ||
burgonya | 600 | gramm | |
fekete bors, egész | ¼ | teáskanál | |
hagyma | 1 | darab | |
kovászos káposzta | 750 | gramm | |
kristálycukor | 1 | evőkanál | |
köménymag, őrölt | ¼ | teáskanál | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
víz | 200 | milliliter | |
árvai szalonna | 300 | gramm |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • rétesliszt 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 teáskanál • Burgonya haluska - sztrapacska recept
A lereszelt krumplit lisztel, sóval, tojással keverjük össze. Nokedli szaggatón szaggatjuk ki a tésztát, majd addig főzzük, amíg a víz felszínére úsznak. Kiszedjük, majd leszűrjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1971.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1947.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1952.jpg)
4.
kovászos káposzta 750 gramm • fekete bors, egész ¼ teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • víz 200 milliliter
A hagymához hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát, amelyet a hagymával egy picit pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszert és a köményt. A káposztát felöntjük vízzel és 10 percig pároljuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/IMG_1963.jpg)
6.
A sztrapacskát összekeverjük a káposztával és a szalonnával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000666/small/kapustove-strapacky.jpg)
Jó étvágyat!