Sztrapacska savanyú káposztával

Sztrapacska krumplitésztából savanyú káposztával és pirított szalonnával elkészítve.
recept,recept fotó,árvai szalonna,kovászos káposzta,burgonya,rétesliszt,Tészták,Szlovák receptek,Laktózmentes
Tészták
Szlovák receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
Burgonya haluska - sztrapacska recept | 0 ?? | kcal | |
burgonya | 600 552 | gramm kcal | |
fekete bors, egész | ¼ ?? | teáskanál kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
kovászos káposzta | 750 150 | gramm kcal | |
kristálycukor | 1 61 | evőkanál kcal | |
köménymag, őrölt | ¼ 1 | teáskanál kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
víz | 200 442 | milliliter kcal | |
árvai szalonna | 300 ?? | gramm kcal |
Recept
1.
burgonya 600 gramm • rétesliszt 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 teáskanál • Burgonya haluska - sztrapacska recept
A lereszelt krumplit lisztel, sóval, tojással keverjük össze. Nokedli szaggatón szaggatjuk ki a tésztát, majd addig főzzük, amíg a víz felszínére úsznak. Kiszedjük, majd leszűrjük.



4.
kovászos káposzta 750 gramm • fekete bors, egész ¼ teáskanál • köménymag, őrölt ¼ teáskanál • víz 200 milliliter
A hagymához hozzáadjuk az átmosott savanyú káposztát, amelyet a hagymával egy picit pirítjuk. Hozzáadjuk a fűszert és a köményt. A káposztát felöntjük vízzel és 10 percig pároljuk.

6.
A sztrapacskát összekeverjük a káposztával és a szalonnával.

Jó étvágyat!