RECEPTEK

Zöldséges lepényhal

Zöldséges lepényhal

recept,recept fotó,sárgafarkú lepényhal,Halak,Gluténmentes

Halak

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

kategóriak

Halak  Gluténmentes  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

almaecet20milliliter
citromlé-
fekete bors, őrölt-
fűszerek halra-
olivaolaj40milliliter
paradicsom200gramm
póréhagyma150gramm
salátauborka½darab
sárgafarkú lepényhal1darab
-
vaj2evőkanál

 

Recept

1. 

sárgafarkú lepényhal 1 darab

A halat megmossuk és megszárítjuk.Ellenőrizzük, hogy kivannak e szedve a belsőségek (a hal sötét része).

2. Zöldség elkészítése

salátauborka ½ darab  póréhagyma 150 gramm  paradicsom 200 gramm    fekete bors, őrölt  olivaolaj 20 milliliter  almaecet 20 milliliter

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, hozzáadjuk a finomra vágott póréhagymát. Adjuk hozzá a meghámozott és kisebb darabokra vágott uborkát. Sózzuk, ízesítjük őrölt fekete borssal, és öntsük fel ecettel. 15 percig puhára pároljuk. A kockára vágott paradicsomot hozzá keverjük, és a zöldségeket levesszük a tűzről.

3. Lepényhal sütése

olivaolaj 20 milliliter  vaj 2 evőkanál  fűszerek halra

A lepényhalat megsózzuk és forró olajba vajjal tesszük. Ha az egész lepényhal nem fér el a serpenyőben, a fejét eltávolíthatjuk róla. Mindkét oldalát 5 percig sütjük. Halfűszerrel ízesítjük.

4. Tálalás

citromlé

A halat tányérra tesszük, meglocsoljuk citromlével, megszórjuk zöldségekkel.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit