szakacsreceptek.hu

Áfonyás sütemény mascarponeval

    

Vékony, lágy és finom sütemény mascarpone krémmel, áfonyával és mogyoróval.

Főzőcske

Adag

9

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
citromhéj½evőkanál
kristálycukor1.5evőkanál
leveles tészta275gramm
mascarpone250gramm
mogyoró20gramm
tyúk tojás2darab
áfonya 100gramm

1. 

leveles tészta 275 gramm

A leveles tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

2. 

tyúk tojás 2 darab

Egy tálban felverjük a tojást...

3. 

... és megkenjük vele a tészta széleit.

4. 

mascarpone 250 gramm  kristálycukor 1.5 evőkanál  citromhéj ½ evőkanál

Egy tálba beletesszük a mascarpone-t, a cukrot, citrom héjat, és a felmaradt tojást...

5. 

... majd krémet készítünk belőle.

6. 

A krémet egyenletesen rákenjük a tésztára, de úgy kenjük, hogy a szélei üresen maradjanak.

7. 

áfonya  100 gramm  mogyoró 20 gramm

A krémre rárakjuk az áfonyát és a félbevágott mogyorókat. A mogyorót kés segítségével egyszerűen félbevágjuk.

8. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés