Áfonyás sütemény mascarponeval
Vékony, lágy és finom sütemény mascarpone krémmel, áfonyával és mogyoróval.
recept,recept fotó,mascarpone,áfonya ,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | ½ | evőkanál | |
kristálycukor | 1.5 | evőkanál | |
leveles tészta | 275 | gramm | |
mascarpone | 250 | gramm | |
mogyoró | 20 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
áfonya | 100 | gramm |
Recept
1.
leveles tészta 275 gramm
A leveles tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.


3.
... és megkenjük vele a tészta széleit.

4.
mascarpone 250 gramm • kristálycukor 1.5 evőkanál • citromhéj ½ evőkanál
Egy tálba beletesszük a mascarpone-t, a cukrot, citrom héjat, és a felmaradt tojást...

5.
... majd krémet készítünk belőle.

6.
A krémet egyenletesen rákenjük a tésztára, de úgy kenjük, hogy a szélei üresen maradjanak.

7.
áfonya 100 gramm • mogyoró 20 gramm
A krémre rárakjuk az áfonyát és a félbevágott mogyorókat. A mogyorót kés segítségével egyszerűen félbevágjuk.

8.
25 percig 180°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!