szakacsreceptek.hu

Epres túrós pite

    

Egy még finomabb epres pite túróval.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
darabos túró250gramm
eper300gramm
porcukor8evőkanál
porcukor1teáskanál
rétesliszt300gramm
rétesliszt1evőkanál
sütőpor15gramm
tojásfehérje6darab
tojássárgája6darab
vaj20gramm
vaníliacukor20gramm
víz200milliliter

1. 

eper 300 gramm

Az epreket megmossuk a nagyobbakat félbevágjuk.

2. 

tojássárgája 6 darab  porcukor 8 evőkanál  vaníliacukor 20 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

3. 

víz 200 milliliter  darabos túró 250 gramm  rétesliszt 300 gramm  sütőpor 15 gramm

Hozzáadjuk a vizet, a túrót és a lisztet a sütőporral keverve.

4. 

tojásfehérje 6 darab

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

5. 

A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.

6. 

vaj 20 gramm  rétesliszt 1 evőkanál

Egy mélyebb sütőlapot kivajazunk és meghintjük liszttel.

7. 

A tésztát egyenletesen kiöntjük az elkészített sütő lapra.

8. 

Az epreket a tészta tetejére rárakjuk.

9. 

22 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

porcukor 1 teáskanál

A pitét meghintjük porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés