Epres túrós pite
Egy még finomabb epres pite túróval.
recept,recept fotó,eper,darabos túró,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 250 | gramm | |
eper | 300 | gramm | |
porcukor | 8 | evőkanál | |
porcukor | 1 | teáskanál | |
rétesliszt | 300 | gramm | |
rétesliszt | 1 | evőkanál | |
sütőpor | 15 | gramm | |
tojásfehérje | 6 | darab | |
tojássárgája | 6 | darab | |
vaj | 20 | gramm | |
vaníliacukor | 20 | gramm | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
2.
tojássárgája 6 darab • porcukor 8 evőkanál • vaníliacukor 20 gramm
A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.
3.
víz 200 milliliter • darabos túró 250 gramm • rétesliszt 300 gramm • sütőpor 15 gramm
Hozzáadjuk a vizet, a túrót és a lisztet a sütőporral keverve.
5.
A fehérjéből készült habot óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
7.
A tésztát egyenletesen kiöntjük az elkészített sütő lapra.
8.
Az epreket a tészta tetejére rárakjuk.
9.
22 percig 180°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!