szakacsreceptek.hu

Almás kalács lágy tésztából

Almás kalács lágy tésztából

    

Gyorsan elkészíthető almás kalács, amely kiváló a borongós őszi napok megédesítésére.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. Tészta készítése

finomliszt 200 gramm  kókusz reszelék 100 gramm  tyúk tojás 1 darab  porcukor 60 gramm  vaj 200 gramm

A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan készítjük el, mivel a vaj gyorsan olvad, és ha lassan készítjük, akkor a tészta a kezünkre ragad.

Tészta készítése

2. A tészta kihúzása

A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.

A tészta kihúzása

3. Töltelék

reszelt alma 600 gramm  mazsola 3 evőkanál  fahéj cukor 1 evőkanál  kókusz 3 evőkanál

Az almákat lereszeljük, kókuszreszeléket, mazsolát, fahéjas cukrot adunk hozzá, majd összekeverjük.

Töltelék

4. Megtöltés

A tölteléket a formában lévő tésztára rakjuk, és hűtőből kivett tészta másik felét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre.

Megtöltés

5. Sütés

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 - 30 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

fahéj cukor1evőkanál
finomliszt200gramm
kókusz3evőkanál
kókusz reszelék100gramm
mazsola3evőkanál
porcukor60gramm
reszelt alma600gramm
tyúk tojás1darab
vaj200gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés