Almás kalács lágy tésztából
Gyorsan elkészíthető almás kalács, amely kiváló a borongós őszi napok megédesítésére.
recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Szezonális receptek › Almából készült desszertek › Szezon - Alma (ősz) › Szezon - Alma (tél) › Almás kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
fahéj cukor | 1 | evőkanál | |
finomliszt | 200 | gramm | |
kókusz | 3 | evőkanál | |
kókusz reszelék | 100 | gramm | |
mazsola | 3 | evőkanál | |
porcukor | 60 | gramm | |
reszelt alma | 600 | gramm | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaj | 200 | gramm |
Recept
1. Tészta készítése
finomliszt 200 gramm • kókusz reszelék 100 gramm • tyúk tojás 1 darab • porcukor 60 gramm • vaj 200 gramm
A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan készítjük el, mivel a vaj gyorsan olvad, és ha lassan készítjük, akkor a tészta a kezünkre ragad.
2. A tészta kihúzása
A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.
3. Töltelék
reszelt alma 600 gramm • mazsola 3 evőkanál • fahéj cukor 1 evőkanál • kókusz 3 evőkanál
Az almákat lereszeljük, kókuszreszeléket, mazsolát, fahéjas cukrot adunk hozzá, majd összekeverjük.
4. Megtöltés
A tölteléket a formában lévő tésztára rakjuk, és hűtőből kivett tészta másik felét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre.
5. Sütés
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 - 30 percig sütjük.
Jó étvágyat!