szakacsreceptek.hu

Almás kalács lágy tésztából

Gyorsan elkészíthető almás kalács, amely kiváló a borongós őszi napok megédesítésére.

 

Adag: 12

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Fahéj cukor1evőkanál
Finomliszt200gramm
Kókusz3evőkanál
Kókusz reszelék100gramm
Mazsola3evőkanál
Porcukor60gramm
Reszelt alma600gramm
Tyúk tojás1darab
Vaj200gramm

1. Tészta készítése

finomliszt 200 g  kókusz reszelék 100 g  tyúk tojás 1 db  porcukor 60 g  vaj 200 g

A megadott hozzávalókból tésztát készítünk. A tésztát gyorsan készítjük el, mivel a vaj gyorsan olvad, és ha lassan készítjük, akkor a tészta a kezünkre ragad.

Tészta készítése

2. A tészta kihúzása

A kidolgozott tésztát egy órára hűvös helyre tesszük. Majd két részre osztjuk, és az egyiket kinyújtjuk a lehető legnagyobbra (óvatosan kell nyújtani, mert a tészta egy idő után szakadozni kezd). A kinyújtott tésztát egy kerek formába helyezzük. A széleit kihúzzuk és jól megnyomkodjuk. A formát nem vajazzuk ki, mivel az egész tészta elég sok zsiradékot tartalmaz.

A tészta kihúzása

3. Töltelék

reszelt alma 600 g  mazsola 3 EK  fahéj cukor 1 EK  kókusz 3 EK

Az almákat lereszeljük, kókuszreszeléket, mazsolát, fahéjas cukrot adunk hozzá, majd összekeverjük.

Töltelék

4. Megtöltés

A tölteléket a formában lévő tésztára rakjuk, és hűtőből kivett tészta másik felét kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre.

Megtöltés

5. Sütés

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 - 30 percig sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés