RECEPTEK

Harmonika almás kalács

Harmonika almás kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Puha, finom almával és piskótával ízesített túrós kalács leveles tésztából, amelyet azonnal megszeret.

recept,recept fotó,reszelt alma,Kalácsok,Szezonális receptek

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fahéj, őrölt-
kristálycukor60gramm
leveles tészta1darab
mazsola-
piskóta, hosszú1csomag
porcukor-
reszelt alma4darab
tojássárgája1darab
tyúk tojás1darab
túró, lágy500gramm
vaníliacukor2darab
zsírszegény tej 1,5%1teáskanál

 

Recept

1. A túrós töltelék elkészítése

túró, lágy 500 gramm  kristálycukor 60 gramm  vaníliacukor 2 darab  mazsola  tojássárgája 1 darab

A túrót összekeverjük cukorral, hozzáadunk tojássárgáját, és mazsolát.

A túrót összekeverjük cukorral, hozzáadunk...

2. 

leveles tészta 1 darab

A leveles tésztát a gyúródeszkán kinyújtjuk, úgy hogy egy kicsit nagyobb legyen, mint a tepsi

A leveles tésztát a gyúródeszkán kinyújtjuk,...

3. 

piskóta, hosszú 1 csomag  reszelt alma 4 darab  fahéj, őrölt

A sodrófa segítségével áthelyezzük a tésztát a tepsibe. A közepébe felváltva almát, és piskótát rakunk, majd fahéjjal megszórjuk. Ha az almák savanyúak, akkor egy kis cukrot is adhatunk hozzá.

A sodrófa segítségével áthelyezzük a...

4. 

Ráhelyezzük a túrós tölteléket.

Ráhelyezzük a túrós tölteléket....

5. 

tyúk tojás 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 1 teáskanál

A tepsiből kilógó tésztát mindkét oldalról ráfordítjuk a kalácsra, úgy hogy középen majdnem érintkezzenek. A levágott tésztavégekből rácsot formálhatunk a kalács tetején. Megkenjük egy kis tejben felhabart tojással.

A tepsiből kilógó tésztát mindkét oldalról...

6. 

porcukor

160°C fokra előmelegített sütőben 20 - 25 percig aranybarnára megsütjük. A kalácsot még forrón meghintjük porcukorral.

160°C fokra előmelegített sütőben 20 - 25...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés