szakacsreceptek.hu

Citromos szeletek

     

Frissítő citromos szelet, amely után nem kerüli el a vendégei dícséretét. A receptet az általános adag feléből állítottuk össze, így ha több vendéget vár, az adagot duplázza meg.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
citromlé80milliliter
citromlé0
finomliszt170gramm
gyümölcsös jam2evőkanál
kristálycukor220gramm
porcukor190gramm
rétesliszt0
sütőpor2teáskanál
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj0
vaj130gramm
vaníliacukor2darab
vaníliás puding -por2.5evőkanál
víz1evőkanál
zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 220 gramm  vaníliacukor 1 darab

Elválasszuk a tojássárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadunk kristálycukrot és vaníliacukrot.

A tészta elkészítése

2. 

Habosra keverjük.

3. 

tojásfehérje 5 darab

A fehérjét úgyszintén felverjük.

4. 

citromlé 50 milliliter  finomliszt 170 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A tojássárgájához citrom levet , lisztet sütőport adunk, és enyhén összekeverjük az egészet.

5. 

A tojássárgájához hozzáadjuk a fehérjéből készült habot.

6. 

Óvatosan megkeverjük.

7. Sütés

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük egy nagy liszttel meghintet,zsírral kikent sütő lapra és 180 - 200°C hőmérsékletnél, cca. 10-15 percig sütjük.

Sütés

8. 

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és , két egyforma darabra osztjuk.

9. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter  vaníliás puding -por 2.5 evőkanál  vaj 130 gramm  porcukor 90 gramm  vaníliacukor 1 darab  citromlé 30 milliliter

Megfőzzük a sűrű pudingot, és hagyjuk kihűlni. A kissé puha vajat felverjük porcukorral és vanília cukorral. Hozzáadjuk egy kisebb citrom levét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

A krém elkészítése

10. 

gyümölcsös jam 2 evőkanál

A krémet felosszuk két részre. Az egyik szeletre rákenjük a krém felét, amit letakarunk a másik szelettel, amelyet megkentünk lekvárral.

11. 

A sütemény tetejére ráöntjük a maradék krémet, egyenletesen szétkenjük és hűvös helyezzük.

12. Az máz elkészítése

porcukor 100 gramm  víz 1 evőkanál  citromlé

A tálban simára keverjük a porcukrot a meleg vízzel és pár csepp citromlével. A citromos mázat lágyan rákenjük a kihűl sütemény tetejére. Egy ideig hűvös helyen hagyjuk, majd szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.

Az máz elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés