RECEPTEK

Citromos szeletek

Citromos szeletek

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Frissítő citromos szelet, amely után nem kerüli el a vendégei dícséretét. A receptet az általános adag feléből állítottuk össze, így ha több vendéget vár, az adagot duplázza meg.

recept,recept fotó,citromlé,citromlé,citromlé,Sütemények,Szezonális receptek

Sütemények

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

nagy

Hozzávalók

Hozzávalók

citromlé

80

??

milliliter

kcal

citromlé

0

??

kcal

finomliszt

170

590

gramm

kcal

gyümölcsös jam

2

73

evőkanál

kcal

kristálycukor

220

885

gramm

kcal

porcukor

190

738

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

2

8

teáskanál

kcal

tojásfehérje

5

85

darab

kcal

tojássárgája

5

285

darab

kcal

vaj

0

??

kcal

vaj

130

955

gramm

kcal

vaníliacukor

2

145

darab

kcal

vaníliás puding -por

2.5

??

evőkanál

kcal

víz

1

34

evőkanál

kcal

zsírszegény tej 1,5%

350

169

milliliter

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 5 darab  kristálycukor 220 gramm  vaníliacukor 1 darab

Elválasszuk a tojássárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadunk kristálycukrot és vaníliacukrot.

Elválasszuk a tojássárgáját a fehérjétől....

2. 

Habosra keverjük.

Habosra keverjük....

3. 

tojásfehérje 5 darab

A fehérjét úgyszintén felverjük.

A fehérjét úgyszintén felverjük. ...

4. 

citromlé 50 milliliter  finomliszt 170 gramm  sütőpor 2 teáskanál

A tojássárgájához citrom levet , lisztet sütőport adunk, és enyhén összekeverjük az egészet.

A tojássárgájához citrom levet , lisztet...

5. 

A tojássárgájához hozzáadjuk a fehérjéből készült habot.

A tojássárgájához hozzáadjuk a fehérjéből...

6. 

Óvatosan megkeverjük.

Óvatosan megkeverjük....

7. Sütés

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük egy nagy liszttel meghintet,zsírral kikent sütő lapra és 180 - 200°C hőmérsékletnél, cca. 10-15 percig sütjük.

A tésztát kiöntjük egy nagy liszttel...

8. 

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és , két egyforma darabra osztjuk.

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és , két...

9. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 350 milliliter  vaníliás puding -por 2.5 evőkanál  vaj 130 gramm  porcukor 90 gramm  vaníliacukor 1 darab  citromlé 30 milliliter

Megfőzzük a sűrű pudingot, és hagyjuk kihűlni. A kissé puha vajat felverjük porcukorral és vanília cukorral. Hozzáadjuk egy kisebb citrom levét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

Megfőzzük a sűrű pudingot, és hagyjuk...

10. 

gyümölcsös jam 2 evőkanál

A krémet felosszuk két részre. Az egyik szeletre rákenjük a krém felét, amit letakarunk a másik szelettel, amelyet megkentünk lekvárral.

A krémet felosszuk két részre. Az egyik...

11. 

A sütemény tetejére ráöntjük a maradék krémet, egyenletesen szétkenjük és hűvös helyezzük.

A sütemény tetejére ráöntjük a maradék...

12. Az máz elkészítése

porcukor 100 gramm  víz 1 evőkanál  citromlé

A tálban simára keverjük a porcukrot a meleg vízzel és pár csepp citromlével. A citromos mázat lágyan rákenjük a kihűl sütemény tetejére. Egy ideig hűvös helyen hagyjuk, majd szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.

A tálban simára keverjük a porcukrot a meleg...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés