szakacsreceptek.hu

Citromos szeletek

     

Frissítő citromos szelet, amely után nem kerüli el a vendégei dícséretét. A receptet az általános adag feléből állítottuk össze, így ha több vendéget vár, az adagot duplázza meg.

Főzőcske

Adag

15

Az elkészítés ideje

1 h. 10 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 
Citromlé80milliliter
Citromlé
Finomliszt170gramm
Gyümölcsös jam2evőkanál
Kristálycukor220gramm
Porcukor190gramm
Rétesliszt
Sütőpor2teáskanál
Tojásfehérje5darab
Tojássárgája5darab
Vaj
Vaj130gramm
Vaníliacukor2darab
Vaníliás puding -por2.5evőkanál
Víz1evőkanál
Zsírszegény tej 1,5%350milliliter

1. A tészta elkészítése

tojássárgája 5 db  kristálycukor 220 g  vaníliacukor 1 db

Elválasszuk a tojássárgáját a fehérjétől. A sárgájához hozzáadunk kristálycukrot és vaníliacukrot.

A tészta elkészítése

2. 

Habosra keverjük.

3. 

tojásfehérje 5 db

A fehérjét úgyszintén felverjük.

4. 

citromlé 50 ml  finomliszt 170 g  sütőpor 2 TK

A tojássárgájához citrom levet , lisztet sütőport adunk, és enyhén összekeverjük az egészet.

5. 

A tojássárgájához hozzáadjuk a fehérjéből készült habot.

6. 

Óvatosan megkeverjük.

7. Sütés

vaj  rétesliszt

A tésztát kiöntjük egy nagy liszttel meghintet,zsírral kikent sütő lapra és 180 - 200°C hőmérsékletnél, cca. 10-15 percig sütjük.

Sütés

8. 

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni és , két egyforma darabra osztjuk.

9. A krém elkészítése

zsírszegény tej 1,5% 350 ml  vaníliás puding -por 2.5 EK  vaj 130 g  porcukor 90 g  vaníliacukor 1 db  citromlé 30 ml

Megfőzzük a sűrű pudingot, és hagyjuk kihűlni. A kissé puha vajat felverjük porcukorral és vanília cukorral. Hozzáadjuk egy kisebb citrom levét, és folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a kihűlt pudingot is.

A krém elkészítése

10. 

gyümölcsös jam 2 EK

A krémet felosszuk két részre. Az egyik szeletre rákenjük a krém felét, amit letakarunk a másik szelettel, amelyet megkentünk lekvárral.

11. 

A sütemény tetejére ráöntjük a maradék krémet, egyenletesen szétkenjük és hűvös helyezzük.

12. Az máz elkészítése

porcukor 100 g  víz 1 EK  citromlé

A tálban simára keverjük a porcukrot a meleg vízzel és pár csepp citromlével. A citromos mázat lágyan rákenjük a kihűl sütemény tetejére. Egy ideig hűvös helyen hagyjuk, majd szeletekre vágjuk és már tálalhatjuk is.

Az máz elkészítése

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés