szakacsreceptek.hu

Csirkemell sajtszószban

    

Nagyon finom csirkehús sajtszószban. Köretnek kukoricás rizst ajánlunk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Feta sajt100gramm
csirkemell800gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt15gramm
hagyma80gramm
kemény sajt100gramm
morzsolt csemegekukorica vákuumzárású250gramm
olivaolaj4evőkanál
piros paprika, őrölt¼teáskanál
rizsa250gramm
szárított fokhagyma½teáskanál
1teáskanál
víz100milliliter
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

csirkemell 800 gramm

A csirkemelleket megmossuk és kockákra vágjuk.

2. 

hagyma 80 gramm  olivaolaj 4 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

 1 teáskanál  víz 100 milliliter  szárított fokhagyma ½ teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  piros paprika, őrölt ¼ teáskanál

Hozzáadjuk a húst, sót és borsot. 10 percig kevergetjük és sütjük. Vízzel felöntjük, fedő alatt 30 percig pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  finomliszt 15 gramm

Tejből és finom lisztből habarást készítünk.

5. 

Feta sajt 100 gramm  kemény sajt 100 gramm

A két fajta sajtot vastagon lereszeljük.

6. 

A húshoz először a habarást öntjük, és állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről, és tálalás előtt belekeverjük a sajtokat.

7. Kukoricás rizs

rizsa 250 gramm  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 250 gramm

A rizst megfőzzük, és még forrón hozzákeverjük a leszűrt csemege kukoricát.

Kukoricás rizs

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés