szakacsreceptek.hu

Csirkemell sajtszószban

     

Nagyon finom csirkehús sajtszószban. Köretnek kukoricás rizst ajánlunk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Csirkemell800gramm
Fekete bors, őrölt¼teáskanál
Feta sajt100gramm
Finomliszt15gramm
Hagyma80gramm
Kemény sajt100gramm
Morzsolt csemegekukorica vákuumzárású250gramm
Olivaolaj4evőkanál
Piros paprika, őrölt¼teáskanál
Rizsa250gramm
Szárított fokhagyma½teáskanál
1teáskanál
Víz100milliliter
Zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

csirkemell 800 g

A csirkemelleket megmossuk és kockákra vágjuk.

2. 

hagyma 80 g  olivaolaj 4 EK

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

3. 

 1 TK  víz 100 ml  szárított fokhagyma ½ TK  fekete bors, őrölt ¼ TK  piros paprika, őrölt ¼ TK

Hozzáadjuk a húst, sót és borsot. 10 percig kevergetjük és sütjük. Vízzel felöntjük, fedő alatt 30 percig pároljuk.

4. 

zsírszegény tej 1,5% 300 ml  finomliszt 15 g

Tejből és finom lisztből habarást készítünk.

5. 

Feta sajt 100 g  kemény sajt 100 g

A két fajta sajtot vastagon lereszeljük.

6. 

A húshoz először a habarást öntjük, és állandó keverés mellett sűrűsödésig főzzük. Levesszük a tűzről, és tálalás előtt belekeverjük a sajtokat.

7. Kukoricás rizs

rizsa 250 g  morzsolt csemegekukorica vákuumzárású 250 g

A rizst megfőzzük, és még forrón hozzákeverjük a leszűrt csemege kukoricát.

Kukoricás rizs

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés