Csirkemell szeletek burgonya tésztában.

Lágy és zamatos csirke szeletek burgonya tésztába csomagolva. Finom párol vagy nyers zöldséggel tálaljuk.
recept,recept fotó,csirkemell,burgonya,Csirkehús
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 230 212 | gramm kcal | |
csirkemell | 500 550 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 220 764 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 2 8 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 1 88 | darab kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 144 | milliliter kcal | |
ételízesítő | 3 ?? | teáskanál kcal |
Recept
1.
csirkemell 500 gramm • só • fekete bors, őrölt
A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, fűszerezzük.


3.
tyúk tojás 1 darab • ételízesítő 3 teáskanál • sütőpor 2 teáskanál • finomliszt 220 gramm • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
A tálba beletesszük a lereszelt burgonyát, tojást, zöldség sót (vegeta, podravka),sütőport, lisztet és tejet,és sima tésztát keverünk ki.


5.
Mindkét oldalról aranybarnára sütjük.

6.
A hússzeleteket egy szalvétával bélelt tálba rakjuk hogy fel szívódjon az olaj.

7.
Zöldséggel és a kedven köretünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!