szakacsreceptek.hu

Csirkemell szeletek burgonya tésztában.

     

Lágy és zamatos csirke szeletek burgonya tésztába csomagolva. Finom párol vagy nyers zöldséggel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
burgonya230gramm
csirkemell500gramm
fekete bors, őrölt0
finomliszt220gramm
finomliszt0
0
sütőpor2teáskanál
tyúk tojás1darab
zsírszegény tej 1,5%300milliliter
ételízesítő3teáskanál

1. 

csirkemell 500 gramm    fekete bors, őrölt

A csirkemellet megmossuk, szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A szeleteket sózzuk, fűszerezzük.

2. 

burgonya 230 gramm

A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük vagy kimixeljük.

3. 

tyúk tojás 1 darab  ételízesítő 3 teáskanál  sütőpor 2 teáskanál  finomliszt 220 gramm  zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter

A tálba beletesszük a lereszelt burgonyát, tojást, zöldség sót (vegeta, podravka),sütőport, lisztet és tejet,és sima tésztát keverünk ki.

4. 

finomliszt

A hússzeleteket megforgatjuk a lisztben, és beáztatjuk a burgonyás tésztába.

5. 

Mindkét oldalról aranybarnára sütjük.

6. 

A hússzeleteket egy szalvétával bélelt tálba rakjuk hogy fel szívódjon az olaj.

7. 

Zöldséggel és a kedven köretünkkel tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés