Spenótos csirke töltelékkel töltött házi tortilla
![Spenótos csirke töltelékkel töltött házi tortilla](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000674/img_hu_4x3/spenotos-csirke-toltelekkel-toltott-hazi-tortilla_00180.jpg)
Egyszerű és mégis ízletes recept búzalepényre csirkehússal és öntettel.
recept,recept fotó,csirkemell,spenótlevél, friss,Csirkehús,,Szezonális receptek
Csirkehús
Hozzávalók
Hozzávalók
csirkemell | 350 | gramm | |
fokhagyma | - | ||
hagyma | 140 | gramm | |
natúr joghurt | 100 | milliliter | |
olivaolaj | 6 | evőkanál | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
spenótlevél, friss | 750 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
víz | 120 | milliliter |
Recept
1. Tortilla tészta
rétesliszt 250 gramm • olivaolaj 5 evőkanál • víz 120 milliliter • só 2 teáskanál
Házi tortillákat, liszt, forró víz, olaj és só összekeverésével készítünk. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet 10 percig pihentetünk. A tésztát kisebb részekre osztjuk, amiből tortillákat nyújtunk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000674/small/IMG_3813.jpg)
2. Tortillákat megsütjük
A tortillákat száraz forró tepsin megsütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000674/small/IMG_3818.jpg)
3. Csirke hús pirítása
csirkemell 350 gramm • olivaolaj 1 evőkanál • hagyma 140 gramm
Olajon egy kis serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott csirkehúst (a húst sütés előtt bármilyen pácba rakhatjuk) a hagymával.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000674/small/IMG_3821.jpg)
4. Hozzáadjuk a spenótot
spenótlevél, friss 750 gramm
Amikor a hús kifehéredik hozzáadjuk a friss spenót leveleket, pároljuk 5 percig.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000674/small/IMG_3823.jpg)
5.
natúr joghurt 100 milliliter • fokhagyma
Távolítsuk el a spenótból felszabadult felesleges vizet, töltsük meg a tortillákat a keverékkel, és öntsük rá a joghurtos öntetet. A tortillát a kezünkkel henger alakúra tekerjük be.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000674/small/IMG_3826.jpg)
Jó étvágyat!