szakacsreceptek.hu

Spenótos csirke töltelékkel töltött házi tortilla

Spenótos csirke töltelékkel töltött házi tortilla

    

Egyszerű és mégis ízletes recept búzalepényre csirkehússal és öntettel.

Főzőcske

Adag

2

Az elkészítés ideje

30 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:  Csirkehús  Szezon - Spenót  

 

1. Tortilla tészta

rétesliszt 250 gramm  olivaolaj 5 evőkanál  víz 120 milliliter   2 teáskanál

Házi tortillákat, liszt, forró víz, olaj és só összekeverésével készítünk. Kidolgozzuk a tésztát, amelyet 10 percig pihentetünk. A tésztát kisebb részekre osztjuk, amiből tortillákat nyújtunk.

Tortilla tészta

2. Tortillákat megsütjük

A tortillákat száraz forró tepsin megsütjük.

Tortillákat megsütjük

3. Csirke hús pirítása

csirkemell 350 gramm  olivaolaj 1 evőkanál  hagyma 140 gramm

Olajon egy kis serpenyőben pirítsuk meg a kockára vágott csirkehúst (a húst sütés előtt bármilyen pácba rakhatjuk) a hagymával.

Csirke hús pirítása

4. Hozzáadjuk a spenótot

spenótlevél, friss 750 gramm

Amikor a hús kifehéredik hozzáadjuk a friss spenót leveleket, pároljuk 5 percig.

Hozzáadjuk a spenótot

5. 

natúr joghurt 100 milliliter  fokhagyma

Távolítsuk el a spenótból felszabadult felesleges vizet, töltsük meg a tortillákat a keverékkel, és öntsük rá a joghurtos öntetet. A tortillát a kezünkkel henger alakúra tekerjük be.

Jó étvágyat!

csirkemell350gramm
fokhagyma-
hagyma140gramm
natúr joghurt100milliliter
olivaolaj6evőkanál
rétesliszt250gramm
spenótlevél, friss750gramm
2teáskanál
víz120milliliter

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés